Atanamayan öğretmenler bugün eylemdeydi/ Video

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Eylül 2012 17:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkentte ataması yapılmayan sınıf öğretmenlerinden oluşan bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı önünde eylem yaptı.

Başkentte ataması yapılmayan sınıf öğretmenlerinden oluşan bir grup, Milli Eğitim Bakanlığı önünde toplandı. "Atama hakkımız, sınıflıyız, haklıyız", "Karanlık gelecek istemiyoruz" sloganları atan grup, taşıdıkları dövizleri bakanlık binası avlusuna bıraktı. Grup adına yapılan basın açıklamasında, "Bizler 4+4+4 sistemi ile hayatları bir günde değişen sınıf öğretmenleriyiz. Sadece bu yıl sınava umudunu bağlayan 18 bin 370 kişiyiz. Hepimiz heyecanla klavuzu bekledik, birileri atanırken birileri arkadan bakacaktı bunu zaten biliyorduk ama bu kadar mağdur olacağımız bize aksettirilmedi. Heyecanla klavuzu beklerken bize lutfedilen sayıyı görünce şok olduk. 1. sınıfa başlayan öğrenci sayısı 2 katına çıktı, sınıf mevcutları yaklaşık olarak 80 kişi. Bakanım sınıf mevcutlarının 20 kişiye düşürüleceğini söylediniz, bizim sınıflarımız nerede bakanım siz böyle derken biz neden atama bekliyoruz" ifadelerine yer verildi.

Daha sonra ellerindeki dövizleri Milli Eğitim Bakanlığı avlusuna bırakan grup, ardından olaysız dağıldı.


MERSİN'DE EYLEM

Mersin'de atanamayan bir grup sınıf öğretmeni, yaptıkları eylemle Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i istifaya çağırdı.

Sosyal paylaşım sitesi üzerinden örgütlenen Mersin'deki bir grup ataması yapılmayan sınıf öğretmeni, öğle saatlerinde Atatürk Caddesi üzerindeki Atatürk Evi önünde toplandı. Ailelerinin de destek verdiği grup, yaklaşık 20 metre ilerideki Büyükşehir Belediyesi önüne yürüdü. ?Hayaldi Gerçek Oldu. 18 Bin Sınıf Öğretmeni Mağdur Oldu' yazılı pankart açan grup, yürüyüş boyunca çeşitli sloganlar attı. Ellerinde pankartlarla Büyükşehir Belediyesi önüne ulaşan grup, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'i istifaya çağırdı. Grup adına açıklama yapan Yusuf Bozkurt, 4+4+4 eğitim sistemi ile hayatlarının bir günde değiştiğini söyledi. ?Sadece bu yıl sınava umudunu bağlayan 18 bin 370 kişiyiz. Gelecek yıllarda da atamanın bu kadar asgari olması durumunda gittikçe büyüyecek olan kitleyiz? diyen Bozkurt, atamalarda sınıf öğretmenlerine çok az sayıda kadro verildiğini belirtti. Kendilerine mağdur olmayacakları söylendiği halde kılavuz açıklandığında sınıf öğretmenlerine ayrılan sayıyı gördüklerinde şok olduklarını kaydeden Bozkurt, kendileri ile beraber ailelerinin de mağdur edildiğini ve geleceklerinin karartıldığını öne sürdü. Demokratik, eşit bir yaklaşım beklediklerini ifade eden Bozkurt, kadro düzenlemelerinde yapılan yanlışlıklar devam ettiği takdirde atamalarda ortaya çıkan sıkıntıların gelecek dönemlerde katlanarak artacağını söyledi. Bakan Dinçer'den yaşadıkları haksızlığı durdurmasını isteyen Bozkurt, ?Sınıf mevcutlarının 20 kişiye düşürüleceğini söylediniz, bizim sınıflarımız nerede Bakanım? Siz böyle derken biz neden atama bekliyoruz? Çocuklarımızın ve bizlerin geleceği için atamalarımızı bir an önce gerçekleştirin. Okula başlayacak öğrenci sayısı yüz binlerce artmışken, 18 bin 370 sınıf öğretmenini işsiz bırakmak kendi eğitim sisteminizi, bizi katletmek olmuyor mu? Daha geç olmadan durdurun bu haksızlığı? dedi.

On binlerce öğretmenin atama beklediğini de vurgulayan Bozkurt, haklarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını söyledi. Çocuklarına destek vermek için eyleme katılan bazı annelerin ise ağladıkları gözlendi.


DİYARBAKIR'DA ATANAMAYAN ÖĞRETMENLER AÇIKLAMA YAPTI

Diyarbakır'da atanamayan öğretmenlerden oluşan bir grup basın açıklaması yaparak, bir an önce atamalarının yapılmasını istedi.

Dağkapı meydanında bir araya gelen çok sayıda öğretmen adayı atanamadıkları için ellerindeki dövizlerle protesto yaptılar. Öğretmen adayları açtıkları ?eğitim gönül işidir hesap değil, 18 bin sınıf öğretmeni öldü, Hayaldi gerçek oldu, 18 bin 370 öğretmen 324 kadroya girmek için yarıştı? pankartları eşliğinde ?Devletin hesabı bize mi kaldı? şeklinde slogan attılar. Daha sonra toplanan öğretmen adayları adına açıklama yapan Rahime Ölmez, 4+4+4 sistemi ile hayatlarının bir günde değiştiğini belirterek, ?Sadece bu yıl sınava umudunu bağlayan 18 bin 370 kişiyiz. Gelecek yıllarda da atamanın bu kadar asgari olması durumunda gittikçe büyüyecektir. Bu kadar mağdur olacağımızı size aksettirmediler. Israr ile mağdur olmayacağımız söylendi. Klavuz açıklanınca mağdur olan sadece 18 bin 370 kişi değil hepimizin annesi, babası ve kardeşi de mağdur oldu. Kadrolu olanlarımızın çoğu eşinden çocuğundan ayrı kaldı. Öğretmenlik mesleğinin fedakarlık olduğunu biliyoruz ancak haksızlığa ve gelecek kuşakları da etkileyecek yanlışlıklara dur dememiz gerektiğini de biliyoruz. Daha geç olmadan durdurun bu haksızlığı. Toplumun bu kadar geniş kesimi ile karşı karşıya gelmemelisiniz sayın bakan. Yanlış politikalarınızdan dönmelisiniz? dedi.

Rahime Ölmez, ataması yapılmayan sınıf öğretmenler olarak haklarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını ve sessiz kalmayacaklarını belirtti.


MALATYA'DA ATANAMAYAN ÖĞRETMENLERDEN 4+4+4 EĞİTİM SİSTEMİNE TEPKİ

Malatya'da Atanamayan Öğretmenler Platformu, 4+4+4 eğitim sistemine tepki için eylem yaptı.

Merkez PTT binası önünde düzenlenen eylemde Atanamayan Öğretmenler Platformu adına açıklama yapan Mustafa Akgül, ?Bizler 4+4+4 eğitim sistemi ile hayatları bir günde değişen sınıf öğretmenleriyiz. Sadece bu yıl sınava umudu bağlayan 18 bin 370 kişiyiz. Gelecek yıllarda da atamanın bu asgari olması durumunda gittikçe büyüyecek olan kitleyiz. Hepimiz heyecanla kılavuzu bekledik. Birileri atanırken birileri arkadan baktı. Kadro düzenlemelerinde geçmiş yıllarda yapılan yanlışlıklar bugün bizleri nasıl olumsuz etkiliyorsa, eğitim sisteminin sil baştan yenilendiği bu dönemde atamalarda ortaya çıkan sıkıntılar da gelecek dönemleri katlanarak etkileyecektir? ifadelerini kullandı.


İZMİR - ATANAMAYAN SINIF ÖĞRETMENLERİNDEN ORAN TEPKİSİ

İZMİR'de ataması yapılmayan sınıf öğretmenleri, atama oranının yüzde 24?ten binde 89?a düşürüldüğünü belirterek, protestoda bulundu.İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde toplanan yaklaşık 100 kadar ataması yapılmayan sınıf öğretmeni, kendilerine yapılan haksızlığın giderilmesini istedi. Sınıf öğretmenleri adına konuşan Fikret Emin, Türkiye genelinde atanmayı bekleyen 18 bin 370 sınıf öğretmeni bulunduğunu dile getirerek, ?Israrla bize mağdur edilmeyeceğimizi söylediler. Ancak klavuzdaki sayıyı görünce şoke olduk. Yüksek puanlarla girdiğimiz branşlarımız bir günde karartıldı ardından veterinerler, ziraat mühedisleri, işletmeciler, iktisatçılar ne mezunu olduğunu anlamadığımız ücretli öğretmenler atanmaya başlandı. Hani bizim haklarımız Biz demokratik eşit yaklaşım bekliyoruzö dedi.

Eğitim sisteminin baştan aşağı yenilendiğini belirten Emin, bu yıl atamalarda yaşanan sıkıntının gelecek dönemleri olumsuz etkileyeceğini sözlerine ekleyerek, ?Her yıl yüzde 24 oranında yapılan sınıf öğretmeni atamaları bu yıl binde 89?a düşürüldü. 324 kişinin atanacağı açıklandı. Biz sınıf öğretmenleri olarak haklarımızı sonuna kadar arayacağız. Bu yanlıştan bir an önce dönmelisinizö diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber