TİGEM görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Eylül 2012 10:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVIN ADI

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavı

SINAV ÜCRETİ

Sınava girecek adaylar için sınav ücreti 24 Eylül 2012 tarihinde TİGEM tarafından, Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü (YEĞİTEK) Döner Sermaye İşletmesi'nin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA şubesine yatırılacaktır. Adaylar ayrıca ücret ödemeyecektir.

SINAV BAŞVURUSU

Sınava girecek adayların listesi TİGEM tarafından hazırlanarak EğİTEK' e gönderilecektir. Adaylar ayrıca başvuru yapmayacaktır.

SINAV YERİ

NEVŞEHİR - Kozaklı

SINAV TARİHİ, GÜNÜ VE SAATİ

■ Görevde Yükselme Sınavı 13 Ekim 2012, Cumartesi günü, Saat: 10.00'da yapılacaktır.

■ Unvan Değişikliği Sınavı 13 Ekim 2012, Cumartesi günü, Saat: 10.00'da yapılacaktır.

SINAV UYGULAMASI

■ Görevde Yükselme Sınavı, 100 soruluk çoktan seçmeli(dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır. Sınav 110 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

■ Unvan Değişikliği Sınavı, 60 soruluk çoktan seçmeli (dört seçenekli) testlerden oluşan A ve B soru kitapçığı kullanılacaktır. Sınav 70 dakika sürecek, tek oturum olarak uygulanacaktır.

■ Adaylar, sınav giriş belgesi ve özel kimlik belgelerinden birisi (nüfus cüzdanı, sürücü belgesi vey a pasaport) ile sınava gireceklerdir.

■ Sınav Giriş Belgesi ve özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar ve yanlarında cep telefonu bulunan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

■ Adaylar, "Sınav Giriş Belgesi"ni, 03 Ekim 2012 tarihinden itibaren http://www.meb.gov.tr internet adresinden alabileceklerdir.

■ Sınav soru ve cevap anahtarı 15 Ekim 2012 tarihinde http://www. meb. gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

■ Adayların sınav sonuç bilgileri 08 Kasım 2012 tarihinde TİGEM'e teslim edilecek, aynı gün http ://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

■ Sınav binasında sigara içenler hakkında ilgili kanun gereğince işlem yapılacaktır.

OZURLU ADAYLAR SINAV UYGULAMASI

Sınava başvuranlar arasında sınav öncesinde ve sınav anındaYEĞİTEK tarafından tedbir alınmasını gerektirecek herhangi bir özür durumuna sahip olan aday/adaylar var ise, adaya ait sağlık kurulu raporunun, özürlü kimlik kartının kurum onaylı örneği veya adayın özür durumunun resmi olarak işlenmiş olduğu nüfus cüzdanı örneğinin herhangi birini bir nüsha halinde adayın bağlı bulunduğu TİGEM' e teslim etmek, aday tarafından elektronik başvuru ekranından "özür durumu" ve "almak istediği hizmet" ile ilgili uygun olan kutucukların işaretlenmesi gerekmektedir.

Beyan edilen özür durumunun doğruluğundan başvuruyu yapan aday, raporun geçerliliğinden ise ilgili kurum sorumlu olacaktır. Sınavla ilgili yapılacak duyurularda bu husus belirtilecektir.

SINAV KONULARI

Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü Görevde Yükselme Sınavı, sınav soru kitapçığında yer alacak 100 sorunun % 40'ı (40 soru) YEĞİTEK tarafından aşağıda belirtilen konulardan hazırlanacaktır.

A. TC Anayasası (I. Genel Esaslar, II. Temel Hak ve Ödevler, III. Devletin Temel Organları),

B. Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, Ulusal Güvenlik

C. Devlet Teşkilatı İle İlgili Mevzuat

D. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ve İlgili Mevzuat

E. Türkçe, Dilbilgisi ve Yazışmayla İlgili Kurallar

F. Halkla İlişkiler

G. Etik Davranış İlkeleri

%60'ı (60 soru) ise Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliğine ilişkin konulardan hazırlanacaktır.

Unvan Değişikliği Sınavında, sınav soru kitapçığında yer alacak 60 soru Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliğine ilişkin konulardan TİGEM tarafından hazırlanacaktır.

GRUP NUGRUP ADI

1Çözümleyici

2Teknik Şef (Bitki Üretimi)

3Teknik Şef (Kültür Teknik)

4Teknik Şef (Makine)

5Teknik Şef (Zootekni)

6Teknik Şef ( Hayvancılık - Veteriner Hekim)

7Teknik Şef ( Atçılık - Veteriner Hekim)

8Şef

9Şef Yardımcısı

10Koruma ve Güvenlik Amiri

11Koruma ve Güvenlik Amir Yardımcısı

12Koruma ve Güvenlik Grup Şefi

Unvan Değişikliği grup numaraları aşağıda tabloda belirtildiği gibidir:

MERKEZ

GRUP NUGRUP ADI

13Programcı

14Tekniker (Basın Yayım)

15Tekniker (Hayvancılık)

16Tekniker (Harita Kadastro)

17Tekniker (Tarım Alet Makine)

TAŞRA

GRUP NUGRUP ADI

18Tekniker (Hayvancılık)

19Tekniker (Elektrik - Elektronik)

20Tekniker (inşaat)

21Tekniker (Sulama)

22Tekniker (Tarım Alet Makine)

SINAVIN DEĞERLENDİRİLMESİ

■ Sınava giren adayın cevap kâğıdı 2 (iki) adet optik okuyucu tarafından çift kontrol sistemiyle okutulacaktır.

■ Sınava giren tüm adaylar için [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılarak başarı puanı hesaplanacaktır.

■ Sınavda yer alan her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır.

■ Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak, doğru cevap lar dikkate alınarak 70 ve üzeri puan alan aday başarılı sayılacaktır.

■ Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun komisyon kararı ile belirlenmesi sonucunda soru/sorular iptal edilmeyecek, hatalı olan soru/soruların doğru şık/şıkları dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

■ Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, 15/3/1999 tarihli ve 99/12647 sayılı Bakanlar Kurulu Kararıyla yürürlüğe konulan 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelik' in "14 üncü maddesinin ikinci paragrafında belirtildiği gibi " Yapılan sınavlarda hatalı sorulara tekabül eden puanlar eşit şekilde diğer sorulara dağıtılır. Ancak, soruların yüzde beşinden fazlasının hatalı olduğunun birinci fıkrada belirtilen süre içinde yapılan itirazlar üzerine veya herhangi bir şekilde tespit edilmesi hâlinde, sınav iptal edilir ve en kısa sürede yeni sınav yapılır." hükmü gereğince değerlendirilecektir.

İLETİŞİM ve DUYURU

Sınavla ilgili bilgilendirmeler ve iletişim için adaylar MEB İletişim Merkezi "Alo 147" numaralı

telefondan yararlanabilecektir.

SINAV İTİRAZLARI

■ Adaylar, sınav sorularına ve uygulamasına ilişkin itirazlarını, soru ve cevap anahtarlarının www.meb.gov.tr internet adresinde yayımlanmasından itibaren en geç 3 (üç) iş günü içerisinde TİGEM'e yapabileceklerdir. Sınav uygulamasına ilişkin itirazlar YEĞİTEK'e gönderilecektir, YEĞİTEK bu itirazları 5 (beş) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak TİGEM'e bildirecektir.

■ Görevde Yükselme Sınavında sorulacak "Görev Alanları ve Atama Yapılacak Görevin Niteliği" ile ilgili konulara ait (%60'lık dilim) 60 sorunun tamamı ile Unvan Değişikliği Sınavında sorulacak soruların tamamına ilişkin itirazları TİGEM inceleyip sonuçlandıracaktır. İtirazlara yönelik tüm sonuçlar adaylara TİGEM tarafından bildirilecektir

■ Sınav sonuçlarına ilişkin itirazlar, sonuçların ilan edildiği tarihten itibaren en geç 5 (beş) iş günü içerisinde TİGEM'e yapılacaktır. TİGEM bu itirazları YEĞİTEK'e gönderecektir. YEĞİTEK bu itirazları 10 (on) gün içerisinde inceleyip sonuçlandırarak TİGEM'e bildirecektir. YEĞİTEK'e gelen evrak kayıt tarihi geçerli olacaktır.

■ Adaylar, itiraz başvurularını YEĞİTEK Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Şubesi Beşevler/ANKARA, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, "Kurumsal Tahsilat Programı" aracılığı ile 10 TL (On TL KDV Dahil) itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile yapacaklardır.

Süresi geç tikten sonra yap ılan itirazlar ile adayın T. C. kimlik numarası, imza, adres ve dekontu olmayan dilekçeler ile faksla yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

■ Başvurusu ya da sınavı geçersiz sayılan, sınava girmeyen, sınava alınmayan ya da sınavdan çıkarılan, adayların bu konuyla ilgili itiraz başvuruları dikkate alınmaz. Ancak; adayın kendi kusuru dışında idari bir sebeple sınava girememesi durumunda sınavın ait olduğu yıl içinde banka dekontu ile başvuruda bulunduğu takdirde kendisine ücret iadesi yapılabilecektir. Ücret iadesi alabilecek adaylar Millî Eğitim Bakanlığının resmi internet sitesinden sorgulatma yoluyla durumlarını öğrenebileceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber