MEB yeni sistemde yer alacak seçmeli dersleri tanıttı/ Video

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Eylül 2012 07:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zeynep GÜRCANLI

Eğitimde 4+4+4 sistemini öğrencilere anlatmak amacıyla internet sitesine bir video koyan Milli Eğitim Bakanlığı, yeni sistemde yer alacak seçmeli dersleri tanıttı. Tanıtımda, ?Her biriniz bir Hakan Şükür, bir Hidayet Türkoğlu, bir Naim Süleymanoğlu olabilirsiniz? denildi.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4+4+4 sistemini doğrudan öğrencilere anlatabilmek için resmi internet sitesinde tanıtım videoları koydu. Bakan Ömer Dinçer'in ?Artık öğrenciler, ilgi alanlarına göre seçecekleri derslere demokratik şekilde, kendileri karar verecek? mesajını içeren giriş videosunun ardından Kuran-ı Kerim, Peygamberin hayatı, matematik uygulamaları, spor, müzik gibi yeni eğitim sisteminde yer alacak seçmeli derslerin tanıtımı yer alıyor. Dinçer, tanıtım videolarını izleyen öğrencilerin hangi dersi seçtiklerini 10- 12 Eylül tarihlerinde bildirmesi gerektiğini belirterek, ?Ancak bu yıl seçilen bir ders, bundan sonraki yıllar seçilmek zorunda değil. Ya da bu yıl seçilmeyen bir ders, bundan sonraki yıllarda seçilebilir. Böylece özgür ve esnek yapıda olan bir sistemi uygulamaya koyuyoruz? dedi. Videolardan bazıları şöyle:

Kuran'ı ezbere okumanın zevki

Fonunda, Kuran-ı Kerim okuyan bir kişinin sesinin yer aldığı, Kuran-ı Kerim seçmeli dersini anlatan videoda, bu dersin ana amacı ?Kuran'ı Kerim'in okuyabilmek, anlayabilmek? olarak açıklanıyor. Tanıtımda, ?Kuran-ı Kerim dersini seçmekle, Kuran-ı Kerim'i orijinal metninden tekniklerine uygun okumayı öğrenebilirsiniz. Kuran-ı Kerim'in bazı surelerini ezbere okuyabilmenin zevkini yaşarsınız? deniliyor. Öğrencilere bazı surelerin anlamlarının da öğretileceğini anlatan tanıtımda, ?Kuran-ı Kerim'in hayatın içinde, rehber ve canlı bir kitap olduğunu farkedersiniz? ifadesi kullanıldı.

Ülkeyi temsil edebilirsiniz

Spor ve fiziki etkinlikler dersinin tanıtımında ise düzenli spor yapmanın önemi vurgulanarak, ?Bu ders, büyümenize yardımcı olur? denildi. Bu derste oyunlar ve danslar öğrenme imkanı da olacağının ifade edildiği tanıtımda, ?Bu dersi seçerseniz, en az bir spor dalını tam anlamıyla öğrenebilirsiniz? denildi. Dersi alan öğrencilerin, ilerde spor alanında Türkiye'yi de temsil edebilecekleri mesajının verildiği tanıtımda, ?Her biriniz bir Hakan Şükür, bir Hidayet Türkoğlu, bir Naim Süleymanoğlu olabilirsiniz? ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber