Sağlık Bakanlığı'ndan 'Silivri'de korkunç ölüm' haberlerine ilişkin açıklama

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Eylül 2012 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı tarafından 'Silivri'de korkunç ölüm' başlıklı haberlere ilişkin açıklama yapılarak, vakanın hastalığı enfeksiyonun görüldüğü başka bir bölgeden seyahat sırasında aldığı belirlenerek, Haberde yer aldığı şekliyle Silivri Ceza İnfaz Kurumundaki kişilerin sağlıklarının riske atılmasının söz konusu olmadığı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından, bazı internet medyasında, 'Silivri Ceza Evinde korkutan ölüm' başlıklarıyla yer alan haberler nedeniyle basın açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, hantavirüs enfeksiyonunun, dünyada özellikle Amerika Kıtası, Güney Asya ülkelerinde yaygın görülen ve rodent diye ifade edilen bir tür farenin idrar gibi atıkları ile bulaşan bir enfeksiyon hastalığı olduğu belirtildi. Türkiye'de 2009 yılında Batı Karadeniz bölgesinde vakaların görülmeye başlandığı kaydedilerek, hastalık bildiriminin zorunlu bir bulaşıcı hastalık olduğu ve Bakanlık tarafından takip edildiği vurgulandı.

Açıklamada, 2010 yılında Silivri Ceza İnfaz Kurumu'nda bir infaz koruma görevlisinde hantavirüs enfeksiyonu tespit edildiği ve vakanın yapılan müdahalelere rağmen kaybedildiği ifade edilerek, "Enfeksiyon kaynağına ilişkin Bakanlığımız tarafından bölgede yapılan incelemede hastalığı bulaştıran rodentlere rastlanmamıştır. Enfeksiyon kaynağının Silivri Ceza İnfaz Kurumu olmadığı, vakanın hastalığı enfeksiyonun görüldüğü başka bir bölgeden seyahat sırasında aldığı belirlenmiştir. Haberde yer aldığı şekliyle "Silivri Ceza İnfaz Kurumundaki kişilerin sağlıklarının riske atılması" söz konusu değildir. Vakanın gizlendiği ifadesi asılsızdır. Zaten vaka ile ilgili bilgiler de 2011 yılında Bakanlığımız dışında bilimsel yayın olarak bilim çevrelerine duyurulmuştur. Bakanlığımızın herhangi bir vatandaşımızın sağlığını riske atabilecek bir tutum sergilemesi kesinlikle söz konusu değildir" açıklaması yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber