Şemdinli'de çatışma: Çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi

Haber Giriş : 14 Eylül 2012 17:11, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güzelkonak Jandarma Karakolu'na saldıran teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada çok sayıda terörist etkisiz hale getirildi.

Şemdinli-Yüksekova karayolunun 20. kilometresindeki Güzelkonak Jandarma Karakol Komutanlığı'nın önüne bir kamyonetle gelen teröristler, karakola saldırıda bulundu.

Karakolda görevli askerlerin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada, kamyonetin kasasında bulunan çok sayıda teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi.

Yoldan geçen araçlar da çatışmanın ortasında kalırken, ölü ya da yaralı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı.

Çatışmanın ardından Hakkari ve Yüksekova'daki askeri birliklerden havalanan çok sayıda helikopter de çatışma bölgesine sevk edildi. Güvenlik güçlerince bölgede geniş çaplı hava operasyon başlatıldı.

AA

HAKKARİ'nin Şemdinli ile Yüksekova ilçeleri arasında bulunan Güzelkonak ve Altınsu karakollarına PKK'lılar tarafından eş zamanlı saldırı düzenlendi. Çıkan çatışmada 24 terörist öldürüldü. Çatışma devam ediyor.

Şemdinli kırsalında operasyonlar yoğun olarak sürdürülürken, PKK'lılar bugün saat 15.00 sıralarında Yüsekova ile Şemdinli arasında bulunan Şemdinli'ye bağlı Güzelkonak Jandarma Karakolu'na ve Altınsu Karakolu'na silahlı saldırı düzenledi.

Saldırıya askerler anında karşılık verirken, dağlık alanlarda da yer yer sıcak çatışmaların yaşandığı belirtildi. Kobra helikopterlerin desteğinde bölgede geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Şuana kadar 24 terörist öldürüldü.

DHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber