Belediye, iş yerini hibe etmeyen esnafı perişan etti iddiası

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, BDP'li belediyenin ?iş yerinizi bize hibe edin' isteğine uymayan esnaf, yapılan haksızlığa karşı açtıkları davayı kazanmalarına rağmen iş yerlerini açamıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 14:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Geçen hafta belediyeyi basan esnaflar, bugün de oturma eylemi yaptı. Esnaflar, kendilerine yapılan bu haksızlığa karşı devletten yardım bekliyor.

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde, belediye, 99 iş yerinin bulunduğu Buğday Pazarı'nı yeşil alan ilan ederek, esnafın iş yerine mühür vurdu. İş yerleri elinden alınan esnafa, yeni kurulan Buğday Pazarı'ndaki iş yerleri ise 100 bin TL'ye satılmak isteniyor. Esnaf, kendilerine yapılan haksızlığa karşı açtıkları davayı kazanmalarına rağmen iş yerlerini açamıyor. Geçen hafta belediyeyi basan esnaflar, bugün de oturma eylemi yaptı.

Ergani Buğday Pazarı Kooperatifi Başkanı Kenan Şahin, Buğday Pazarı'ndaki esnafın 1975'ten bu yana ruhsatı olmasına rağmen, belediye tarafından ruhsatların iptal edildiğini söyledi. Şahin, ?Buğday Pazarı yeşil alan yapılmış ve Buğday Pazarı'nı kapatmak istiyor belediye. Bugün zabıta ve güvenlik güçleri tarafından Buğday Pazarı'ndaki esnafın dükkânlarını açmaları engellenmiştir. Buğday Pazarı'na ait olan 99 adet dükkânı hibe etmek için belediye baskı yaptı. Bunu kimse kabul etmedi. Diyarbakır 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Buna rağmen bazı kişilerin ticari çıkarları için göçe zorlanıyoruz. Hakkımız elimizden alındığı gibi yeni dükkânlar fahiş fiyata satılmak istenmektedir. Yeni yapılan yerin, gerek yer gerek konum olarak bize uygun olmadığı halde, belediyenin zorlama politikasına bir anlam veremiyoruz. Belediyenin, burada bir çıkar ilişkisi olduğunu biliyoruz.? diye konuştu.

Buğday Pazarı esnafı ise ortak basın açıklaması yaparak, belediyeye tepki gösterdi. Esnaflar, bağlı oldukları Ergani Zahireciler Kooperatifi'nin, Buğday Pazarı için arsa aldığını, ancak belediyenin buna ruhsat vermediğini dile getirdi. Açıklamada, şöyle denildi: ?İş yerlerimiz mühürlenerek bize geri adım attıramaz belediye. Halkın sorunlarıyla ilgilenmeyen, rant peşinde koşanlar halk nezdinde gerekli cevabı bulacaktır. Belediye suç işlemekte ve bunun farkındadır.?

Ergani Belediye Başkanı Fesih Yalçın ise yaptığı açıklamada, Buğday Pazarı'nın taşınmasının kentleşmenin planı olduğunu savundu. Yalçın, şunları söyledi: ?Şahsımın esnaf olması dolayısıyla esnaf kardeşlerimizin tedirginlik ve rahatsızlıklarını anlıyor ve yakından ilgileniyorum. Bizler Ergani'nin çağdaş kentleşmesini, gelişimin sağlıklı olmasını temenni ederek gelişmeden ve modernleşmeden yana projeler üretmekteyiz. Bu paydada herkesle ortak mesai harcamaya hazırız. Para kazanmak için vatandaşı rahatsız etmek, toz içerisinde bırakmak, gürültü yapmak ve trafiği aksatmaya kimsenin hakkı yoktur. Onun için herkesin bu konuda elini taşın altına sokması ve önerilecek her türlü fikrin Ergani'nin menfaati noktasında değerlendirilmesi gerekir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber