Arınç: Savcıya yapılan saldırı adli ve idari yönden inceleniyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 19:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, her terör saldırısı sonrası ?zafiyet' konusunun tekrar tekrar haklı olarak gündeme geldiğini söyledi. AK Parti Çukurova ilçe binasının açılışı sonrası düzenlenen basın toplantısında bir gazetecinin ?Tunceli'de cumhuriyet savcısına yapılan saldırı da bir zafiyet olup olmadığı?? yönündeki sorusunu cevaplayan Bülent Arınç, her olayın öncesi ve sonrasında hangi tedbirlerin alındığını, bir eksiklik olup olmadığını adli ve idari yönden soruşturduklarını kaydetti.

Bir savcının görev yaptığı bölge itibariyle mutlaka yakın korumasının olduğunu hatırlatan Arınç, ?Meclis başkanlığım döneminde korumalarım vardı. Bu görevden ayrıldıktan sonra yakın koruma istemedim. Çünkü eski bir siyasetçiyim. Korumanın ne demek olduğunu, bir insanı nasıl hedef haline getirdiğini iyi bilirim. Ama bana gelip, kanun ve yönetmelik gösterip, ?isteseniz de istemeseniz de sizi koruyacağız' dediler. Bazı görevlerde bulunanlar talebe bağlı olmadan korunmak zorunda. Yine yakın koruma verdiler.? dedi.

Birkaç ay önce Tunceli CHP Milletvekili'nin kaçırıldığı ve PKK'nın yol kestiği bir yerde görev yapan bir savcının mutlaka bir yakın korumasının bulunduğunun altını çizen Arınç, ?Ama evin içi, balkonlar, merdiven altı arandı mı aranmadı mı; kadın olarak girenler hangi kılıkta, nasıl bir aldatma yaptılar, ben de sizin kadar bilmiyorum. Dolayısı ile bütün bunlar araştırılır, bir zafiyet varsa hesabı o kişilerden sorulur.? şeklinde konuştu.

"KILIÇDAROĞLU, İSTEDİĞİ KAMPI ZİYARET EDEBİLİR"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Hatay'daki Apaydın Kampı'nı ziyaret edeceğine ilişkin bir soruyu ise Arınç, ?İşin sorumlusu ben değilim. Böyle bir ziyareti şu ana kadar ben duymadım. Kamplarla ilgili bir ziyaret olacaksa o işe Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) bakıyor. AFAD'dan sorumlu ise Beşir Atalay'dır. Ben Kılıçdaroğlu'nun daha önce Meclis İnsan Hakları Komisyonu'nun o kampı ziyarete giderken CHP'li milletvekillerine ?gitmeyin' talimatı verdiğini biliyorum. Bunun üzerine Başbakanımız gerekli açıklamaları yaptı. ?Kılıçdaroğlu isterse o kampa gidebilir, onun dışında kimseye izin vermeyiz' demişti. Sanıyorum bugüne kadar bir talebi olmadı. Ama bir ana muhalefet partisi lideri hangi kampı isterse, hangi bölgeyi isterse gerekli önlemler alınır, refakat edilir, kamplar veya bir başka yer ziyaretine imkân sağlanabilir.? diye konuştu.

Yine bir soru üzerine düşen Türk uçağıyla ilgili askeri savcılığın sonucu açıkladığını hatırlatan Bülent Arınç, ?Ben uçak düştükten sonra aynen açıklamıştım. Deniz altında çıkan parçalar Eskişehir Ana Jet Üst Komutanlığı laboratuvarında incelendi. Radar test kayıtlarıyla bu sonuca varıldı. Bu sonucu askeri savcılık açıklamış oldu. Yani doğru ve inandığımızı söyledik. Elimizdeki bulgular sonucu tekrar oraya koydu. Bundan sonrasını hükümetimiz ayrıca takip edecek.? değerlendirmesini yaptı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber