Bingöl'de BDP binasına Türk bayrağı asıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Eylül 2012 15:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bingöl'de yaşanan şehit olayları ardından, kalabalık bir vatandaş grubu BDP binasına girerek Türk bayrağı astı.

Polisin tüm müdahalesine rağmen dağılmayan grup, BDP binası içine girerek, önce tabelayı söktü, daha sonrası Türk bayrağı astı. Yaşanan bu olaylarda 5 kişi hafif şekilde yaralandı.

BİNGÖL'DE GERGİNLİK SÜRÜYOR

Bingöl'de bir araya gelen ve Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığı'na saldıran kalabalık, bina önünde parti tabelasının indirilmesini beklerken, polisin de müdahale ettiği olaylar sırasında hafif yaralanan 8 kişi hastaneye kaldırıldı.

Öğle saatlerinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, Genç Caddesi üzerindeki bir pasajın ikinci katında bulunan BDP Bingöl İl Başkanlığı binasına saldırmış, partide bulunanlarla kalabalıkla karşılıklı olarak taş, sopa ve sandalyelerin kullanıldığı büyük bir kavga yaşanmıştı. Polis, çeşitli sloganlar atarak bina önünden ayrılmayan ve parti tabelasının indirilmesini isteyen kalabalığa tazyikli su ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Yaşanan olaylar sırasında hafif yaralanan 8 kişi Bingöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Parti tabelası indirilinceye kadar bölgeden ayrılmayacakların söyleyen kalabalığın kararlılığı sürürken, şehir merkezindeki gerginlik ise sürüyor.

BİNGÖL'DE BDP BİNASINA SALDIRI

Bingöl'de bir araya gelen yüzlerce vatandaş taş, sopa ve sandalyelerle Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İl Başkanlığına saldırırken, partililerin de karşılık vermesi üzerine ortalık adeta savaş alanına döndü.

Öğle saatlerinde bir araya gelen yüzlerce vatandaş, Genç Caddesi üzerinde bulunan BDP Bingöl İl Başkanlığı binasına saldırdı. Son günlerde yaşanan olaylara tepki göstermek isteyen vatandaşların, ellerindeki taş, sopa ve sandalye gibi cisimlerle saldırdıkları BDP binasında bulunan partililer de kalabalığa aynı şekilde karşılık verdi. Bir anda ortalık savaş alanına dönerken, bölgeye sevk edilen yüzlerce polis de kalabalığa müdahale etti. Olaylar giderek büyürken, şu ana kadar yaralanan kimsenin olmadığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber