Akdağ: Saldırılara rağmen sağlık hizmetleri üst seviyede devam edecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Van'da hastane polisinin terörist saldırı sonucu şehit olmasını üzüntü ile öğrendiğini belirterek, "Yapılan saldırılara rağmen sağlık hizmetlerimiz üst seviyede devam edecek." dedi.Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yapımı devam etmekte olan Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi inşaatında incelemelerde bulunmak ve sivil toplum örgüt temsilcileriyle bir araya gelmek üzere Erzurum'a gedi. Havalimanında Vali Sebahattin Öztürk tarafından karşılanan Bakan Akdağ, daha sonra valilik binasına geçti. Vali Öztürk'ü makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, Van'da hastane nöbeti tutan polis memurunun şehit edilmesi ve Samsun'da, bir hekimin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) Hastalığı sonucu ölümlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bakan Akdağ, Van Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde nöbet tutan polis memurunun terörist saldırı sonucu şehit olduğunu belirtti. Son zamanlarda tırmanış gösteren terör olaylarını zalimlik ve alçaklık olarak nitelendiren Sağlık Bakanı Akdağ, "Bugün üzüntülü bir günüm benim. Van'da Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde bir polis kardeşimiz, arkasından kalleşçe, haince yakalaşan, terör saldırısı olduğunu tahmin ettiğim bir zalimin kurşunlarıyla şehit oldu, hayatını kaybetti. Bu gözü dönmüşlük, bu alçaklık insanımıza şifa vesilesi olmaya gayret eden bir sağlık kurumumuza ulaşmış durumda. Aslında bunu yapanların, bu işi planlayanların arkasında duranlanların, teşvik edenlerin nasıl gözünün döndüğünün, nasıl alçaklaştığını bir kere daha gösteriyor. Dünyanın hiçbir yerinde sağlık binalarına bu tür saldırılar olmaz, savaşlarda bile olmaz. Dolayısıyla terörün bu hain yüzünü görmek, anlamak lazım. Adeta bu işleri teşvik edenler, bu teröristlerle kucaklaşanlar sanki bir mazeret varmış da teröristler insana, insan hayatına kasetmiyorlarmış gibi yorum yapanlar, yazıp çizenler, artık yanlışlarının farkına varmalıdır." dedi.

Samsun'da KKKA hastalığı virüsü bulunan iğnenin saplanması sonucu vefat eden doktor için de üzüntülerini dile getiren Sağlık Bakanı Akdağ, hastane yöneticilerinin sağlık çalışanlarının güvenliğini korumak için azami gayret göstermesi gerektiğine dikkat çekerek, "Bu olay, sağlık çalışanlarının işinin nasıl zor olduğunu gösteriyor. Başka insanlara şifa olmak üzere, bu arada doktorun (onun) hastalığına yol açan virüs size bulaşacak ve hayatına mal olacak, tabi ki çok ciddi korunma tedbirleri için gerekli protokol hazırlanmış durumda bu hastalık için. Bütün sağlık çalışanları, özellikle yöneticiler, bu ve bunun benzeri konuda sağlık çalışanının güvenliğini korumak için azami tedbir almalı." şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, ayrıca, Suriye'de akıl tutulması bir olayın yaşandığına işaret ederek, "Suriye'de de bir akıl tutulması yaşanıyor. Bir yönetimin halkına zulmetmesi kabul edilemez. Ülkemize sığınan kardeşlerimize şefkat kucağımızı açmış durumdayız." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ, valilik çıkışında basın mensuplarının Balyoz Davası'na yönelik sorularına ise şöyle cevap verdi: "Hukuk, kendi şartları içerisinde görevini yerine getiriyor, süreç devam ediyor. Tabiki Türkiye için önemli durum. Türkiye'de hukukun bütün ilkeleriyle taraflarıyla işledğini gösteren süreç yaşıyoruz. Biz de takip edeceğiz."

Bakan Akdağ, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in sağlık problemiyle ilgili olarak da şunları ifade etti: "Tarafımıza bu konuda detaylı bilgi verilmedi. Kendileri açıklama yaptı, bu açıklamaya itibar edilmeli."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber