Türk Sağlık-Sen: Kene birimleri kurulmalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Eylül 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, KKKA hastalığının yoğun olduğu bölgelerde bulunan hastanelerde kene birimi kurulması gerektiğini bildirdi.

Kahveci, yaptığı yazılı açıklamada, Samsun'da doktor Mustafa Bilgiç'in Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmesini hatırlatarak, kenenin çiftçilerden sonra sağlık çalışanlarını da tehdit ettiğini belirtti.

2006 yılından beri beş sağlık çalışanının hastalardan bulaşan KKKA nedeniyle öldüğünü ifade eden Kahveci, hastanelerde mutlaka önlem alınması gerektiğini vurguladı.

KKKA konusunda etkin bir bilgilendirme yapılması gerektiğine dikkati çeken Kahveci, şunları kaydetti:

''Kırım Kongo hastalığına insandan insana bulaşma yoluyla sağlık çalışanları yakalanmaktadır. Özellikle hastanelerde gerekli önlemlerin alınmaması ve dikkatsizlik sonucu sağlık çalışanları bu hastalıklara yakalanmış, ölümler meydana gelmiştir. Daha önce sağlık çalışanlarının bu konuda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi gerektiğine dikkat çekerek, kene vakalarının olduğu bölgelerdeki bazı hastanelerde kene birimi kurulmasını istemiştik. Bu talebimiz gerçekleşmesi bir zaruret haline gelmiştir.''

Hastalığın yoğun olduğu bölgelerde bulunan büyük hastanelerde kene birimi kurulması gerektiğine vurgu yapan Kahveci, tedavilerin daha yoğun ve etkili olması, sağlık çalışanlarının hastalıktan korunması için bunun şart olduğunu ifade etti.

Kahveci, bu birimlerle sağlık çalışanlarının hastalığa yakalanma risklerinin azalacağını, aksi halde sağlık çalışanları arasında ölümlerin yaşanmaya devam edeceğini belirtti.

2006'dan bu yana 4 sağlık çalışanı KKKA'dan hayatını kaybetti

Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, 2006 yılından beri 4 sağlık çalışanının hastalardan bulaşan KKKA nedeniyle hayatını kaybettiğini belirterek, "Kene vakalarının olduğu bölgelerdeki bazı hastanelerde kene birimi kurulması zaruret haline gelmiştir." dedi.

Samsun'da doktor Mustafa Bilgiç'in KKKA hastalığı nedeniyle hayatını kaybetmesi ile ilgili bir açıklama yapan Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, kenenin Türkiye'de çiftçilerden sonra sağlık çalışanlarını tehdit ettiğini söyledi. 2006 yılından beri 4 sağlık çalışanının hastalardan bulaşan KKKA nedeniyle öldüğünü belirten Kahveci, ?2006 yılında Çorum'da Hemşire Nazlı Yazıcı, 2008 yılında da Bolu'da hemşire olarak görev yapan Arzu Öğren, 2009 yılında Samsun'da 18 yaşındaki sağlık teknisyeni Kübra Yanık ve son olarak yine Samsun'da doktor Mustafa Bilgiç hastalardan bulaşan KKKA hastalığı nedeniyle hayatlarını kaybettiler. Geçmiş yıllarda Diyarbakır'da ve Ankara'da da doktorlarımıza hastanede bu hastalık bulaştı. Hastanelerde mutlaka önlem alınması gerekiyor.? dedi.

?HASTANELERDE KENE BİRİMİ KURULMASI ZARURET HALİNE GELDİ?

KKKA konusunda etkin bir bilgilendirme yapılması gerektiğini ifade eden Kahveci, ?Kırım Kongo hastalığına insandan insana bulaşma yoluyla sağlık çalışanları yakalanmaktadır. Özellikle hastanelerde gerekli önlemlerin alınmaması ve dikkatsizlik sonucu sağlık çalışanları bu hastalıklara yakalanmış, ölümler meydana gelmiştir.? diye konuştu.

Sağlık çalışanlarının bu konuda bilgilendirilmesi ve eğitilmesi gerektiğine dikkat çekerek, kene vakalarının olduğu bölgelerdeki bazı hastanelerde kene birimi kurulması önerisini getirdiklerini hatırlatan Kahveci, ?Bu talebimiz gerçekleşmesi bir zaruret haline gelmiştir.? ifadesini kullandı. Bu birimlerle sağlık çalışanlarını hastalığa yakalanma risklerinin azalacağını dile getiren Kahveci ?Aksi halde sağlık çalışanları arasında bu hastalıktan ölümler yaşanmaya devam edecektir." dedi.

Kahveci, hastalıktan koruyacak gerekli tıbbi malzemelerin yeteri kadar ve zamanında temin edilmesi ve çalışanların kişisel korunma hakkında bilgilendirilmesi gerektiğinin de altını çizdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber