Maliye'de, bürokratlar gazetecilerden kaçıyor

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 26 Eylül 2012 08:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu yılsonu 21 milyar lira öngörülen bütçe açığının ocak-ağustos döneminde 8,5 milyar TL'ye, yıl sonuna kadar ise 14 milyar TL'ye çıkma ihtimali Bakanlar Kurulu'nda 'imalı tonda' tartışma çıkardı. Bakanlardan bazısı Merkez Bankası'nın faiz oranlarını düşürmemesinin bütçe açığında etkin olduğunu dile getirdi. Ekonomi bürokratları bir yandan bütçede başlayan açığın kapatılmasına yönelik tedbir paketi çalışmaları üzerinde uğraşırken, bir yandan da teknik düzeydeki çalışmaların basına sızmasını önlemeye çalışıyor.

KURUMDA KÖŞE KAPMACA

Bu kapsamda üst düzey alarma geçen Bakanlıkta gelen gazetecilerin hangi bürokratın yanına gittiğini takip edilmesi üzerine, bürokratlar basınla görüşmemek için 'köşe kapmaca' oynamaya başladı. Bürokratlar 'dinleniyor olabilir' korkusuyla telefonlara da çıkmamaya başladı. Öte yandan 'Yüzde 18 KDV artacak' yönündeki haberlerin 'Siyaseten kabul gören bir öneri değil. Yüzde 8 ve yüzde 1'lik dilimlerde de oynama olmayacak' şeklinde yalanlamasına rağmen 2-3 hafta önce KDV oranları konusunda çalışma yapılması talimatı verildiği ve hazırlanan raporun üst yönetime sunulduğu öğrenildi.

ELEŞTİRİLER DE VAR

Bakanlar Kurulu'nda ekonomi bakanlarının bazı bakanlıkları popülist tavırla söz vererek, kadroları şişirdiği eleştirilerini dile getirdikleri belirlendi. Bu kadroların da bütçe açığındaki artışlara katkısının olduğu vurgulandı. Çünkü ocak-ağustos döneminde sağlık, emeklilik, sosyal yardım giderleri de yüzde 25'ler civarında artarak sosyal güvenlik kurumuna 9 milyar TL ödeme yapıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber