O polise ömür boyu hapis istendi/ Video

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 08:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

İzmir'in Eskiizmir semtinde, polis ekip otosuna çarpan ehliyetsiz sürücü Emrah Barlak'ı, çıkan tartışmada tabancayla öldürdüğü iddia edilen polis memuru İ.K.'nın, ömürboyu ve ayrıca 25 yıl hapis cezası istemiyle yargılanması için iddianame hazırlandı. Olayda polise karşı geldikleri iddia edilen Erhan Barlak ile Faruk Karahan hakkında da 2 yıl ile 9 yıl arasında hapis cezası istendi

BAHRİ KARATAŞ İzmir DHA

Olay, geçen 12 Ağustos'ta 9781 sokak ile 3800 sokak kesişiminde meydana geldi. Asayiş şubede görevli ekip otosu, devriye görevini yaptıktan sonra yol kenarına park etti. Bu sırada, ehliyetsiz olan 21 yaşındaki Erhan Barlak'ın kullandığı otomobil, Ünal Basmacı yönetimindeki ekip otosuna çarptı. Ekip otosundan inen polis memurları, tutanak tutmak istedi. İddiaya göre ceza yazılmasına engel olmak isteyen Erhan Barlak, yanındaki ağabeyi Emrah Barlak ve Faruk Karahan ile polis memurları arasında tartışma başladı.

?Kasten öldürme suçu'

Arbede sırasında, polis memurları biber gazı sıktıktan sonra havaya ateş etti, Erhan Barlak ve 2 kişi ise sandalyeyle polislerin üzerine yürüdü. Polis memuru, İ.K., meslektaşına sandalyeyle saldırıldığını görünce silahını tekrar ateşledi. Bu sırada Emrah Barlak karnından, kardeşi Erhan Barlak ve Faruk Karahan bacaklarından yaralandı. Yoldan geçen Halil Altın da seken kurşunla hafif yaralandı. Yaralılardan Emrah Barlak kaldırıldığı hastanede öldü.

Olayı soruşturan Cumhuriyet Savcısı Emin Etmekçioğlu, polis memuru İ.K. hakkında 'Kasten Adam Öldürme' suçundan ömürboyu, Erhan Barlak, Faruk Karahan, Halil Altın ve Seyit Ekinci'yi 'Kasten yaralama' suçlarından da 25 yıl hapis cezası istedi. Erhan Barlak'a 2 yıl 9 ay ile 9 yıl, Faruk Karhan'a da 2-5 yıl arasında ceza talep edildi. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi inceleyip davayı kabul veya reddedecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber