'Kapıcı çocukları bir sınıfta toplandı' iddiası

Gaziantep'te bir okulda kapıcı çocuklarının bir sınıfta, öğretmen çocukları ile varlıklı aile çocuklarının ise bir sınıfta toplandığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 27 Eylül 2012 20:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yerel bir haber sitesinde yayınlanan haberin ardından Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin, araştırma yaptıklarını ve böyle bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, "İsteyen herkese sınıfları gezdirebilirim. Böyle bir şey söz konusu değil.

Bu konuda basında çıkan haberleri de topladık. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

Bu yıl adı Nilgün-İsmet Akınalan İlkokul Ortaokulu olarak değiştirilen Gaziyurt İlköğretim Okulu'nda kapıcı çocuklarının bir sınıfta, öğretmen çocukları ile okula fazla bağışta bulunan varlıklı ailelerin çocuklarının ise bir sınıfta toplandığı iddiaları ortalığı karıştırdı. Yerel bir internet sitesinde yayınlanan habere göre bazı veliler, okul idaresinin kapıcı çocuklarını öğretmen S.Y.N.'nin (Sevgi Yıldız Neci) sınıfında topladığını, varlıklı ve okula çok bağış yapanlarla öğretmen çocuklarının ise başka bir sınıfta toplandığını öne sürdü. Varlıklı aile çocuklarının bulunduğu sınıfa en iyi öğretmenlerin girdiğini öne süren velilerin, "Burada çocuğun başarısı değil, babası paralı olanlar kıstas alınıyor. Ayrıca S.Y.N. adlı öğretmenin sınıfında da yalnızca kapıcı çocukları toplandı. Okul idaresi böyle yapınca, birçok veli de çocuklarımız bu sınıfta başarısız mı olur endişesine kapılarak, çocuklarını o sınıftan aldılar. Sonuçta geriye 9 çocuk kaldı ve okul idaresi o sınıfı nakille gelen öğrencilerle dolduracakmış" dedikleri belirtildi. Ayrıca birinci sınıf öğrencilerinden 300'er lira projeksiyon makinesi parası istediği öne sürüldü.

İddiaların doğru olmadığını belirten Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Serin ise, "Konuyu sabah basından öğrendik. Araştırma yaptık. Böyle bir şey yok. Bu konuda basında çıkan haberleri de topladık. Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunacağız. İsteyen herkese sınıfları gezdirebilirim" dedi. Serin, projeksiyon makinesiyle ilgili para toplandığı yönündeki iddiaların da gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Zaten bütün sınıflarımızda projeksiyon makinesi var" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber