Döner sermayeden maaş alan memurlar görevde yükselme sınavına girebilecek

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 11:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversite hastanelerinde çalışıp maaşlarını döner sermaye bütçesinden alan memurlar maaşlarını genel bütçeden alan memurlar gibi görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girebilecek.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (Sağlık-Sen)'ndan yapılan açıklamaya göre Gazi Üniversitesi'nin 23.02.2012 tarihinde yayınladığı Görevde Yükselme Sınavı duyurusunda yer alan 'Üniversitemiz Döner Sermaye ve Öz Gelirler Kadrosunda görev yapan personel bu sınava tabi değildir' ibaresinin iptali için sendikanın İdare Mahkemesi'nde açtığı davanın sonuçlandığı bildirildi.

Mahkemenin verdiği kararda, Yükseköğretim Üst Kuruluşları İle Yükseköğretim Kurumları Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'ne atıfta bulunarak yönetmelikte belirlenen kadrolara görevde yükselme ve unvan değişikliği suretiyle atanabilmek için memur olmanın yeterli olduğuna dikkat çekildi. Kararda, "Ayrıca kararda 632 sayılı KHK ile ilgili yönetmelikte sınava girebilmek için döner sermaye ya da öz gelirler kadrosunda görev yapmama gibi bir şart koşulmadığı ifade edilerek söz konusu yönetmelikteki 'Üniversitemiz Döner Sermaye ve Öz Gelirler Kadrosunda görev yapan personel bu sınava tabi değildir' ibaresinin iptaline hükmedildi. Mahkeme kararı sonucuna göre üniversite hastanelerinde çalışıp maaşlarını döner sermaye bütçesinden alan memurlar da, maaşlarını genel bütçeden alan memurlar gibi görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarına girebilecekler." denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber