Servisçilerin anlaşmazlığı öğrencileri yolda bıraktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 13:46, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Salıpazarı ilçesinde okul servisi ihalesine yapılan itiraz nedeniyle 10 gündür yaklaşık 500 öğrenci kendi imkanıyla okullarına ulaşmaya çalışıyor. Köyleri uzak öğrencilerin bir kısmının okula gidemediği, bazı öğrencilerin de 7 kilometre yürüyerek okula ulaşabildiği belirtiliyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, ilçede okul servisi için açılan ve 3 firmanın katıldığı ihale sonucunda kaybeden firmalardan biri, şartnamenin kendisine ulaşmadığını gerekçe göstererek ihaleye itiraz etti. Bunun üzerine durum incelemeye alındı ve kazanan firma da öğrenci taşımaya başlayamadı. İlçe merkezindeki liselere, uzak bölgeler ve köylerden gidecek yaklaşık 500 öğrenci ise servis olmadığı için eğitim kurumuna ulaşmada sıkıntı yaşamaya başladı. Ayrıca toplam 104 ilkokul ve ortaokul öğrencisine yönelik servis ihalesine de ''maliyetin yüksek olması'' gerekçesiyle katılım olmayınca bu öğrenciler de servissiz kaldı.

Salıpazarı Servis Araçları Derneği Başkanı Orhan Şehitoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ihaleye itiraz edilmesi nedeniyle 60 servis aracının ilçe otogarında taşımacılık yapmadan beklediğini söyledi.

Taşımacılık olmadığı için ilçe merkezine 30 ile 33 kilometre uzaklıktaki Tahnal, Esasçiftliği, Konukören, Suluca gibi köylerden bazı öğrencilerin okula ulaşamadığını savunan Şehitoğlu, şöyle konuştu:

''Ahut, Tepealtı, Alanyaykın köyleri gibi ilçeye 7 ile 13 kilometre uzaklıkta olan öğrencilerin bir kısmını vatandaşlar gönüllü taşıyor. Diğerleri ise okula yürüyerek ulaşıyor. Öğrencilerin mağdur olmaması ve eğitimlerinden geri kalmaması için sorunun hemen çözülmesini istiyoruz.''

Ahut köyünden 10 gündür okula yürüyerek giden öğrenciler ise sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

-Milli Eğitim Müdürü: ''Sorun çözülecek''-

Samsun Milli Eğitim Müdürü Mustafa Cora ise okul servislerinin taşımacılık yapmaması ve bazı öğrencilerin okullara yürüyerek gitmesi nedeniyle çok sayıda şikayet aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''İlçe Milli Eğitim Müdürümüze hemen talimat verdik. İhaleye itiraz dilekçesine hemen cevap yazılacak. Önümüzdeki Pazartesi gününden itibaren liseli öğrencilerin taşıma sorunu çözülecek. İlkokul ve ortaokullarda okuyan 104 öğrencinin taşınması için altıncı kez ihale yaptık. Ancak maliyetin yüksek olduğunu öne süren firmalar ihaleye katılmadı. Yedinci ve son kez yine ihale yapacağız. Bu ihaleye de kimsenin katılmaması halinde 104 öğrenciyi Bereket Yatılı Bölge Okulu'na naklederek burada yatılı eğitim almalarını sağlayacağız.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber