Kanuna aykırı bıçak taşıyanlara verilen cezalar artırılsın teklifi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 28 Eylül 2012 15:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CHP İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal ve Gürsel Tekin, kanuna aykırı olarak bıçak veya diğer aletleri taşıyan ve bulunduranlara verilen cezaların artırılması için kanun teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığı'na sunulan kanun teklifi, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar ile Diğer Aletler Hakkında Kanun'da değişiklik yapıyor.

Teklifle, kanun hükümlerine aykırı olarak, belirtilen bıçak veya diğer aletleri ve benzerlerini taşıyan, bulunduranlara verilen 6 aydan 1 yıla kadar hapis cezası, 2 yıldan 6 yıla çıkartılıyor.

Teklifin genel gerekçesinde, Türkiye'de çok sayıda silah taşındığı, kullanıldığı; maçlar, düğünler ve bütün sevinçlerin, silahlar nedeniyle acıyla sona erdiği belirtildi.

Bilinçsizce kullanılan silahların, ailelerin üzüntüsü olduğunun ifade edildiği gerekçede, '''Buna en yakın örnek geçtiğimiz hafta İzmir Karabağlar'da maganda kurşunuyla ölen 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın ailesidir. Toplumdaki silahlanmanın önüne geçilmediği takdirde bir çok canın yitip gideceği açıktır. Bu can kayıplarının önlenmesi gerekmektedir'' denildi.

Muhabir: Meltem Yılmaz

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber