Sınırdaki savaş öğrencileri okula hasret bıraktı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 12:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde devam eden çatışmalar nedeniyle Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesindeki okullar hala açılamadı. Bir haftaya aşkın süredir öğrenciler okula gidemiyor. İlçedeki 90 okulda bu gün de ders zili çalmadı. İlçe halkının tedirgin bekleyişi sürüyor.

Suriye'nin Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesinde Özgür Suriye Ordusu ile Esed'e bağlı Suriye ordusu arasında çatışma devam ediyor. Tamamına yakını muhaliflerin kontrolüne geçen ilçe, top atışı altında. Sınır ötesinde devam eden çatışma Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi sakinlerini de olumsuz etkiliyor. Esnaf, iş yapamamanın, öğrenciler ise okula gidememenin sıkıntısını yaşıyor.

Aralıklarla top mermilerinin düştüğü Akçakale'de merkez ve merkeze bağlı 90 okulda okullar tatil edildi. İki haftadan bu yana ilçede eğitime ara verilen okul sayısı çatışmanın şiddetine göre her gün değişiyor.

Suriye'deki olayların en kısa sürede bitmesini umut ettiklerini söyleyen öğrenciler Suriye'de yaşanan çatışmalar nedeniyle sık sık eğitime ara verilmesinin üzüntüsünü yaşadıklarını dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber