Kaçakçılar, İl Özel İdaresi'nin teslim ettiği akaryakıtları da satmış

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 14:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Gümrük Muhafaza ekipleri Kayseri'de akaryakıt kaçakçılarına yönelik operasyon düzenledi. Ekipler 6 ayrı akaryakıt istasyonunda yapılan operasyonda 39 bin litre kaçak akaryakıta el koydu. Ayrıca arama yapılan bazı istasyonlarda kaçak akaryakıt satışını sağlayan gizli tank ve düzenekler bulundu. Aramalarda ayrıca İl Özel İdaresi'nde yer bulunamadığı için istasyon sahiplerine yed-i emin olarak teslim edilen akaryakıtın da eksildiği tespit edildi.

Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü Ticari Eşya Operasyonları Şube Müdürlüğü koordinesinde Ankara, İzmit, Mersin, Kayseri Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlükleri personelinden oluşturulan müşterek ekiple Kayseri merkezli Ankara, Sivas, Adana yol güzergâhlarında altı ayrı istasyonda eş zamanlı olarak yapılan operasyonda, yapılan marker ölçümlerinden geçersiz sonuç alınan yaklaşık 39 bin 80 litre kaçak akaryakıta el konuldu.

Bu istasyonların bazılarında daha önce el konulan ve İl Özel İdaresi'nde yer bulunamadığı için istasyon sahiplerine yed-i emin olarak teslim edilen akaryakıtın eksildiği tespit edildi. Ayrıca arama yapılan bazı istasyonlarda kaçak akaryakıt satışını sağlayan gizli tank ve düzenekler bulundu. Aramalar sonucunda el konulan kaçak akaryakıt, gizli tank ve düzenekler Kayseri İl Özel İdaresi'ne teslim edilirken, soruşturmaya Kayseri Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü'nce devam ediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber