İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Meclis yeni yasama yılı çalışmalarına başladı/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 01 Ekim 2012 15:08, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu, 24. Dönem 3. Yasama Yılı çalışmalarına başladı.

TBMM Genel Kurulu, 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın başlaması dolayısıyla Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında saat 15.00'de özel gündemle toplandı.

Toplantı yeter sayısının bulunduğunu belirterek birleşimi açan TBMM Başkanı Çiçek, sunuş konuşmasına başladı.

Parlamentoların sorunlarını çözen kurumlar olduğuna işaret eden Çiçek, şöyle konuştu:

''Çözmemiz gereken içerde ve dışarda birçok sorunumuz var. Birlikte uygarca tartışarak, uzlaşarak sorunlarımızı çözmek zorundayız. Bu dönem iki konuda başlangıç yaptık. Bunları olumlu sonuçlandırmak için tarihi sorumluluğumuz var. Birincisi yeni anayasa. Geçen dönem toplumsal talepti, şimdi bizim için mecburiyettir. Bunu başarmak zorundayız. Darbeleri soruşturan bir Meclis, darbe hukukuyla, darbe anayasasıyla yoluna devam edemez. İşleri geciktiremeyiz ve öteleyemeyiz. Yeni bir anayasa yapmak tarihi sorumluluğumuzdur. İkincisi ise siyasi etik komisyonunun kurulmasıdır.''

Gül TBMM'de

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM'nin 24. Dönem 3. Yasama Yılı'nın açılış konuşmasını yapmak üzere Meclis'e geldi.

TBMM'ye gelişinde, TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam tarafından askeri törenle karşılanan Gül, tören kıtasını denetledikten sonra, Sağlam eşliğinde Şeref Kapısı'ndan Meclis Ana Binası'na geçti. Gül'ü burada TBMM Başkanı Cemil Çiçek karşıladı. Başkanlık Kürsüsü'nün arka bölümündeki özel odaya geçen Gül, daha sonra yeni yasama yılının açış konuşmasını yapacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber