Özal'ın cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı, Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'nun 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümünü şüpheli bulması üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı mezarın açılmasına karar vermiş, sabah saatlerinde ise çalışmalara başlanmıştı. Sabah saat 08.00'de başlatılan çalışmalar, saat 16.00 sıralarında sona erdi. Özal'ın mezarı açılarak, naaşı çıkartıldı. Türk bayrağına sarılı tabut içine yerleştirilen cenaze, tören mangasının omuzlarında cenaze aracına taşındı. Cenaze, daha sonra yoğun güvenlik önlemleri altında Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu'na doğru yola çıkartıldı.


İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı, merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cesedine ulaşıldığını ve cesedin incelemeye uygun olduğunun görüldüğünü söyledi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine açılan Anıt Mezar'da, Turgut Özal'ın naaşına ulaşıldı. Naaşın kısa sürede mezardan alınıp Adli Tıp Kurumu'na götürüleceği açıklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk ince, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarındaki çalışmalara katıldı. Çolakkadı ve İnce anıt mezardan ayrılışları sırasında basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Turan Çolakkadı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatını yerine getirdiklerini ifade etti. İlgili kurumlarla yapılan plan doğrultusunda işlemlerin yerine getirildiğini anlatan Çolakkadı, Özal'ın cenazesine ulaşıldığını açıkladı. Her şeyin planladığı gibi gittiğini aktaran Çolakkadı, Özal ailesini temsilen de çalışmaları bir avukatın takip ettiği bilgisini verdi. Çolakkadı, bundan sonraki aşamayı Adli Tıp Kurumu'nda yapılacak olan incelemeler oluşturduğunu belirtti.

Adli Tıp Kurumu Başkanı Doç. Dr. Haluk İnce de Adli Tıp Kurumu ve Olay Yeri İnceleme ekiplerinin çalışmaları beraber yürüttüğünü aktardı. Naaşın Adli Tıp Kurumu'na götürüleceğini açıklayan İnce, örneklerle ilgili çalışmanın cenaze çıkarıldıktan sonra bir müddet daha devam edeceği bilgisini verdi. İnce, Cuma veya Cumartesi günü Adli Tıp Kurumu'ndaki işlemleri tamamlayarak cenazeyi aileye teslim etmeyi planladıklarını belirtti. İnce, analiz ve raporlama sürecinin ise en az iki ay süreceğini kaydetti.


Savcılığın açılmasına karar verdiği 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın Topkapı'daki anıt mezarına iki iş makinası getirildi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıt mezarının bulunduğu bölgeye, 2 iş makinesi ile polis ekipleri geldi. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın anıt mezarının bulunduğu bölgeye, sabah saat 6.30 sıralarında 2 iş makinesi getirildi. İş makinelerinden biri, anıt mezarın içinde, diğeri de hemen dışında bekletiliyor.

Olay yeri inceleme, bomba imha ve çevik kuvvet ekipleri de anıt mezarın bulunduğu bölgeye geldi. Anıt mezarın, ilerleyen saatlerde açılması bekleniyor.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ölümüyle ilgili iddialar üzerine, 17 Eylül'de, soruşturma yürüttüğü 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın mezarının açılarak inceleme yapılmasına karar vermişti.Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın mezarın açılarak inceleme yapılmasına dair talimat yazısının, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na ulaşması üzerine, konuyla ilgili özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ümit Zafer Çolak görevlendirilmişti.

Anıt mezarın çevresi, kabirde yapılacak işlemlerin dışarıdan görüntülenmemesi için sac levhalarla çevrilmişti.

Saç levhalarla kapatılan bölümde iş makineleri lahidi kırıyor

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın İstanbul'daki anıt mezarının açılmasına başlandı.

Anıt mezarın saç levhalarla kapatılan bölümüne giren bir iş makinesi ve ''hilti'' adı verilen aletlerle lahit kırılıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan ve Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk ince'nin nezaretinde yürütülen çalışmaya, Özal ailesinin bir avukatı da katılıyor.

Polis ekipleri, gazeteciler dahil, anıt mezarın bulunduğu bölgeye kimsenin yaklaşmasına izin vermiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber