Okul taşıtında kaçak sigara ele geçirildi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Ekim 2012 17:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çorum'da okul taşıtı süsü verilen bir minibüse düzenlenen operasyonda piyasa değeri yaklaşık 50 bin TL'yi bulan değişik markalarda 8 bin 530 adet kaçak sigara ele geçirildi.

Edinilen bilgilere göre, bir istihbaratı değerlendiren Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekipleri, Doğu illerinden Batı illerine kaçak sigara nakliyatı yapılacağı bilgisine ulaştı. KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, K.B. isimli şahsın kullandığı ve üzerinde okul taşıtı yazan aracı bir süre takip ettikten sonra operasyon düzenledi. Arama yapmak için minibüsün arka kapısını açan polis, ilk bakışta aracın arka koltuklarının sökük olduğunu ve içinin boş olduğunu gördü. Ancak minibüste yapılan incelemede kaçakçıların ilginç yöntemi açığa çıktı. Minibüsün arka kısmına özel olarak yapılan bir bölmede kaçak sigaraların gizlendiği tespit edildi. Hidrolik kriko ile adeta bir baza gibi açılan özel bölmenin içerisinde değişik markalarda toplam 8 bin 530 paket kaçak sigara ele geçirildi. Polis tarafından gözaltına alınan minibüs sürücüsü K.B., daha sonra adliyeye sevk edildi.

İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan, "Gümrük kaçağı sigara nakletmek suçunun yanı sıra kaçakçılık suçları ve bu suçlara karışan şahıslara karşı yapılan mücadeleye aynı kararlılıkla devam edilecektir" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber