Bakan Bayraktar: Kentsel dönüşüme hepimiz sarılmalıyız

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 11:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bayraktar, ''Kentsel dönüşüm işine hepimizin 4-8 elle sarılmamız lazım. Bu iş bir hükümetin, bir bakanlığın, bir belediyenin tek başına yapabileceği iş değil'' dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Adana Havalimanı'ndan kalkan helikopter ile beraberindeki Vali Hüseyin Avni Coş ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz ile kent merkezi üzerinde uçuş yaparak incelemelerde bulundu.

Daha sonra valiliği ziyaret eden Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, kentsel dönüşüm çalışmalarında herkesin üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi. Bayraktar, şöyle konuştu:

''Kentsel dönüşüm işine hepimizin 4-8 elle sarılmamız lazım. Bu iş bir hükümetin, bir devletin, bir bakanlığın, bir belediyenin, bir valiliğin tek başına yapabileceği bir iş değil, yapması gereken bir iş de değil. Topyekun halkın empatisini, halkın ilgisini, bu işle ilgili tüm aktörleri bu işin içine çekmek lazım.

Üniversitelerin, bu işle ilgi aktörlerin, mühendislerin, işletmecilerin, basının bu işe ciddi şekilde destek vermesi gerekir. Bu bir vebaldır.''

''Yıkıma başlanacak''

Bayraktar, 2 gün sonra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Esenler'de Türkiye çapında kentsel dönüşümü başlatacaklarını belirterek, 35'e yakın ilde yaklaşık 6 bin 500-7 bin birim konutun yıkımına başlanacağını söyledi.

Bayraktar, deprem fayı üzerinde bulunan binaları dönüştürmek için de çok ciddi bir gayret içerisinde olacaklarını, gönüllü olan kişilerin evlerinden başlayacaklarını, afete dayanıklı olmayan binaları ise boşaltmak zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber