Erken seçim teklifi komisyondan geçti

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 18:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Yerel seçimlerin öne alınmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.

Yerel seçimlerin öne alınmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda görüşülmeye başlandı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu başkanlığında toplanan Komisyon, AK Parti ve MHP milletvekillerinin imzasını taşıyan teklifi görüşüyor. Teklifte, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de imzası bulunuyor.

Teklif, Anayasa'ya eklenecek geçici maddeyle, 2014 yılındaki yerel seçimlerin 2013 yılında, Ekim ayının son pazar günü (27 Ekim 2013) yapılmasını öngörüyor.

Yerel seçimlerin öne alınmasını öngören Anayasa değişikliği teklifi, TBMM Anayasa Komisyonu'nda kabul edildi.

Anayasa değişikliği teklifi, Anayasa'ya ''Geçici 20. madde''nin eklenmesini öngörüyor. İlk fıkrada, ''Kanunun yürürlüğe girmesinden sonra yapılacak ilk mahalli idareler genel seçiminde oy verme gününün 2013 yılının Ekim ayının son pazar günü'' olduğu yer alıyor.

Teklifle, ayrıca yapılacak mahalli idareler seçiminde Anayasanın 67. maddesinde yer alan ''Seçim kanunlarında yapılan değişiklikler, yürürlüğe girdiği tarihten itibaren bir yıl içinde yapılacak seçimlerde uygulanmaz'' hükmünün, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun'un seçimin başlangıç tarihi ve oy verme gününe ilişkin hükümleri bakımından uygulanmayacağı'' öngörülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber