Meclis yarın saat 10.00'da toplanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'den atılan top mermisi sonucu Akçakale'de 5 kişinin ölmesi, 13 kişinin yaralanması nedeniyle TBMM yarın saat 10.00'da özel gündemle toplanacak. Daha önce duyurulan birçok program toplantı nedeniyle iptal edildi.

Genel Kurul'da Toplu İş İlişkileri Yasa Tasarısı'nın birinci bölümü üzerinde soruları yanıtlayan Çelik, taşeron işçilerin sorunlarıyla ilgili taraflarla bir araya geldiklerini ve bazı tespitlerde bulunduklarını kaydetti.

Çelik, ''Ağırlıklı olarak çalışma süreleri, izin, örgütlenmeyle ilgili ciddi sorunlar yaşıyorlar ve talepleri var. Hükümet olarak bu konuda kararlıyız. Taşeron işçilerin sorunlarının çözümü konusunda gerekli çalışmaları huzurlarınıza getireceğiz'' dedi.

Siyasi partilerin ortak önergesiyle tasarının adı, ''Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu Tasarısı'' olarak değiştirildi.

TBMM Başkanvekili Mehmet Sağlam, oturuma 10 dakika ara verdikten sonra, Danışma Kurulu önerisi okundu. Genel Kurul'da kabul edilen öneriye göre Genel Kurul, yarın saat 10.00'da toplanacak. Daha önce alınan kararda Genel Kurul saat 14.00'te toplanacaktı.

TBMM Başkanvekili Sağlam, çalışma süresinin dolması nedeniyle yarın saat 10.00'da toplanmak üzere birleşimi kapattı.

Muhabir: Alp Özden-Kubilay Çelik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber