5 Ekim 2012'den önemli gündem başlıkları

Haber Giriş : 05 Ekim 2012 09:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Cumhurbaşkanı Gül'ün programı

- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, saat 10.30'da İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Muhammed Rıza ve beraberindeki heyeti Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

TBMM Başkanı Çiçek'in programı

- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, saat 09.00'da Malatya Valiliği'ni ziyaret edecek, saat 09.30'da İnönü Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yıl açılış törenine katılacak. Daha sonra Elazığ'a geçecek olan Çiçek, saat 14.00'de Elazığ Fırat Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılış törenlerine katılacak.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davutpaşa Kampusu Yeni Kongre Merkezi'nde saat 10.00'da Yıldız Teknik Üniversitesi 2012-2013 akademik yılı açılış töreni ile fahri doktora ve 11 tesisin toplu açılış törenine, saat 15.00'de Esenler Havaalanı Mahallesi'nde ?Kentsel Dönüşüm Projesi? törenine katılacak.

TBMM gündemi

- TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Alt Komisyonu, saat 10.00'da Dinç Bilgin'i, saat 11.00'de Hasan Fehmi Güneş'i, saat 11.30'da Aydın Doğan'ı, saat 14.00'de Turgay Ciner'i, saat 15.30'da Mehmet Emin Karamehmet'i, saat 17.00'de Zafer Mutlu'yu dinleyecek.

Başbakan Yardımcıları, Bakan ve Bakan Yardımcılarının programları

- Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, saat 10.00'da Anıt Mezar'da 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın defin törenine, saat 11.00'de Avantgarde Hotel'de Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) tarafından düzenlenen ?Ekim ayı Kahvaltı Toplantısı?na katılacak. Saat 12.30'da Kağıthane Belediyesi'ni ziyaret edecek olan Bağış, saat 14.00'de Sanayi Mahallesi girişinde Kağıthane Belediyesi tarafından düzenlenen Eski Büyükdere Caddesi'nin açılış törenine katılacak.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, saat 11.30'da Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Ali Fuat Bilkan'ı kabul edecek.

- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, saat 11.00'de Kayıt Dışı Ekonomi ile Mücadele Eylem Planı'nın 9 aylık gerçekleşme sonuçları ile İzleme ve İlerleme Raporu'nu düzenleyeceği basın toplantısı ile açıklayacak.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, saat 17.00'de Bursa'da Anadolu Aslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) 6. Olağan Kongresi'ne katılacak.

- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, saat 10.00'da Afyonkarahisar'da belediye tarafından yaptırılan Sokak Hayvanları Bakımevi'nin açılışına, saat 11.00'de Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Tanıtım ve Sergileme Tesisleri'nin temel atma törenine, saat 14.00'de Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yılı açılışına katılacak.

Siyasi partilerin programları

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, saat 16.00'da DSP Sincan İlçe Başkanlığı'nın yeni binasının açılışını yapacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- Türkiye Cumhuriyeti 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın naaşı, sabah saatlerinde Adli Tıp Kurumu'ndan alınarak Anıt Mezar'da saat 10.00'da düzenlenecek resmi törenin ardından defnedilecek.

- İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde saat 10.00'da basın açıklaması düzenlenecek.

- Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Maltepe Belediyesi önünde saat 12.00'de Akçakale'de yaşanan olayların ardından savaş karşıtı eylem gerçekleştirecek.

- Disk-Genel İş Sendikası, Genel İş Sendikası Avrupa Yakası Bölge Başkanlığı'nda saat 11.30'da işten çıkarıldığı için 21 gündür açlık grevini sürdüren Cansel Malatyalı ile ilgili basın açıklaması düzenleyecek.

- Haydarpaşa Dayanışması BTS Şubesi, Kadıköy İskelesi önünde saat 18.30'da ?Haydarpaşa Yağmasına Karşıyız? konulu etkinlik kapsamında Tren Garı'na yürüyüş yapacak.

- Chicago Üniversitesi Uluslararası Güvenlik Politikası Programı Eş Direktörü John J. Mearsheimer, saat 10.30'da TOBB ETÜ Sosyal Tesisleri'nde ?İsrail Lobisi ve Obama Dönemi Amerikan Dış Politikası? konulu konferans verecek.

- Türk Kızılayı, saat 14.00'de Cermodern Sanat Merkezi'nde düzenleyeceği etkinlikle 100. yılında Balkan Savaşları'nı anacak.

- Halil Mutlu, saat 11.00'de Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Şubesi'nde basın toplantısı düzenleyecek.

- Acil Tıp Uzmanları Derneği'nin (ATUDER) ev sahipliğinde Antalya Belek'te bu yıl 7'incisi gerçekleştirilen Avrupa Acil Tıp Kongresi'nin basın toplantısı, saat 11.00'de Susesi Otel'de gerçekleştirilecek.

- Konyaaltı Belediye tarafından bu yıl 3'cüsü düzenlenecek olan Uluslararası Antalya Konyaaltı Kitap Fuarı, kapılarını saat 11.00'de ziyaretçilerine açacak.

SPOR GÜNDEMİ

---------------------------

- Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında 3 maç yapılacak, program şöyle:

20.00 Gaziantepspor - Medical Park Antalyaspor

20.00 Trabzonspor - Kasımpaşa

20.00 Kardemir Karabükspor - Orduspor

- Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında oynayacağı Eskişehirspor maçının hazırlıklarını saat 18.00'de yapacağı antrenmanla tamamlayacak.

- Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin hazırlıklarını saat 11.00'de yapacağı basına kapalı antrenmanla sürdürecek.

- Muay Thai Federasyonu'nun Olağan Genel Kurulu, saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirilecek.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı 1. Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi'yi kabul edecek. (10.30)

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Malatya'da, valiliği ziyaret edecek, İnönü Üniversitesi'nin 2012-2013 akademik yıl açılış törenlerine katılacak. (09.00)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa kampüsünde düzenlenecek akademik yıl açılış törenine katılacak. Erdoğan daha sonra Esenler'de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projesine start verecek.(10.00-15.00)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker Diyarbakır'da, valiliği ziyaret edecek, Ulu Cami'nin açılış törenine katılacak. Arınç ve Eker, Eğil ilçesinde peygamber kabirlerinin açılışını yaptıktan sonra AK Parti il başkanlığını ziyaret edecek, Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti ödül töreni ve akşam yemeğine katılacak. (11.00-18.30)

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kayıt dışı ekonomi ile mücadele eylem planının 9 aylık gerçekleşme sonuçlarını, ayrıca izleme ve ilerleme raporunu Ankara'da basın toplantısıyla açıklayacak. (11.00)

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın cenazesi, ailesinin de katılacağı törenle Topkapı'daki anıt mezara defnedilecek. Törene, AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış da katılacak. (10.00)

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Kayseri'de, Erciyes Çelik Halat Fabrikası'nın ve Büyüktuzhisar Çok Programlı Lisesi'nin açılışını gerçekleştirecek. (15.00-16.30)

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Afyonkarahisar'da, sokak hayvanları bakımevinin açılışı ile tıbbi ve aromatik bitkiler tanıtım ve sergileme tesisi temel atma ve Afyon Kocatepe Üniversitesi akademik yıl açılışı, törenlerine katılacak. (10.00-14.00)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Bursa'da Anadolu Arslanları İşadamları Derneği'nin (ASKON) 6. Olağan Kongresi'ne katılacak. (17.00)

Tataristan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Rustam Mınnıhanov beraberindeki heyet ile Bursa'ya geliyor. Heyet Bursa Valiliği, Bursa Organize Bölgesi Yönetim Merkezi ve Coşkunöz Holding'i ziyaret edecek. (15.00-18.00)

Antalya'da 3 polisin şehit edilmesi olayıyla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Kentsel dönüşüm projesi kapsamında, hasarlı olduğu tespit edilen binaların yıkımına Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde başlanacak. (15.00)

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nde basın açıklaması yapılacak. (10.00)

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mozambik'te TUSKON ve TİM'in organize ettiği iş forumuna katılacak.

Rusya'da bir minyatür ustasının yaptığı çalışmalar büyük ilgi uyandırıyor. İğne deliğine deve kervanı yerleştiren sanatçı, aynı zamanda pireye eğer ve üzengi taktı, nal çaktı.

Suriye ile ilgili gelişmeler takip ediliyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin modifiye edilmiş Il-76MD-90A kargo uçağının test uçuşunu izledi. Ulyanovsk bölgesinde incelemelerde bulunan Putin, Rusya'da ve yurt dışında önemli ihtiyaçların karşılanmasında yeni model kargo uçağın önemli bir açığı kapatacağını söyledi.

Ünlü Azerbaycanlı Şair Mirze Alekber Sabir, doğumunun 150'nci yılında Kiev'de anıldı.

Spor Bakanı Suat Kılıç, İstanbul'da basın mensuplarıyla bir araya gelerek 2012 Londra Olimpiyatları'nı değerlendirecek. 2016 Olimpiyatları ile ilgili fikirler alacak. (14.00)

Spor Toto Süper Lig'in 7. haftası oynanacak 3 karşılaşma ile başlayacak. Kardemir Karabükspor-Orduspor, Gaziantepspor-Medical Park Antalyaspor ve Trabzonspor ? Kasımpaşa maçları oynanacak. (20.00)

Judo Bayanlar Dünya Kupası'nın tanıtım toplantısı İstanbul'da yapılacak. (10.30)

İHA-CHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber