Genelkurmay'dan açıklama

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 06 Ekim 2012 14:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Önceki gün Suriye topçuları tarafından vurulan ve 5 vatandaşın yaşamını yitirdiği Akçakale'den gelen görüntüleri hurriyet.com.tr manşet yaptı. Görüntülerde Türkiye-Suriye sınırında onlarca Suriyeli'nin elini kolunu sallayarak, yükleriyle iki ülke arasında gidip geldiği görülüyordu. Habere bugün Genelkurmay Başkanlığı'ndan açıklama geldi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan, Akçakale sınır hattındaki giriş çıkışlarla ilgili yapılan açıklamada, Akçakale'nin meskun mahallindeki gümrük kapısından giriş ve çıkışların, Gümrük Müdürlüğü ile İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluğunda 18 Eylül 2012 tarihine kadar normal bir şekilde yapıldığı, gümrüğün bu tarihten itibaren giriş-çıkışlara kapatıldığı anımsatıldı.

Gümrük kapısı dışında olan yerlerin, sıkı bir şekilde kontrol edildiği vurgulanan açıklamada, 18 Eylül-05 Ekim 2012 tarihleri arasında, Türkiye'ye giriş teşebbüsünde bulunan bin 796 Suriye vatandaşının, sınır birlikleri tarafından usulüne uygun bir şekilde yurt içine alınarak, mülki makamlara teslim edildiği belirtildi.

Açıklamada, ?Bunun haricinde, sınır hattında sorumlu olduğumuz bölgeden kontrolsüz ve yasa dışı giriş-çıkış yapılmamaktadır. Sorumlu olduğumuz bölge tamamen kontrol altında tutulmaktadır? denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber