Okul için yol kestiler

Bursa'da, mahallelerinde okul olmadığı için çocuklarının, çevre okullara otobüslerle kalabalık halde gitmesini protesto eden vatandaşlar, Bursa-İstanbul-Ankara yakın doğu çevre yolunu trafiğe kesti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 14:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?Okul istiyoruz' diye bağıran mahalleli, elektrik ve doğalgaz gibi altyapı hizmetlerinden yararlanamadıklarını söylediler. Uzun süre yolun trafiğe kapatılmasıyla sürücüler duruma tepki gösterdi. Devreye giren Bursa Emniyet Müdürlüğü, biriken araç kuyruğunu ters şeritten kısa sürede eritti.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Millet Mahallesi sakinleri, okul, elektrik ve doğalgaz gibi ihtiyaçlarının giderilmediği gerekçesiyle saat 11.00 sıralarında Bursa-İstanbul-Ankara yakın doğu çevre yolunu ulaşıma kapattı. Yol ortasında toplanan kalabalığı ikna etmek için Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri seferber oldu. Müdahale yerine, ikna yoluna giden polis ekipleri, öfkeli vatandaşları sakinleştirmek için uzun süre gayret gösterdi. Bu esnada yolda kilometrelerce araç kuyruğu oluştu. Trafikte bekleyen araç sürücüleri, yol kesen vatandaşlara tepki gösterdi. Öfkeli grup, yoldan geçmek isteyen bir kişinin aracına zarar verdi.

EKİPLER ARAÇLARI GERİ YÖNLENDİREREK KUYRUĞU ERİTTİ

Ellerindeki ?okul istiyoruz' pankartlarıyla gazetecilere açıklamalarda bulunan mahalle halkı, ?Çocuklarımız perişan. Okulumuz yok. Vergimizi veriyoruz ama hizmet alamıyoruz. Suçumuz neyki? Mahallemizde ne elektrik, ne su, ne de doğalgaz var. Elektrik bir evden bir eve kaçak çekiliyor. O da tehlike oluşturuyor.? diye yetkililere tepki gösterdi.

Yolun ulaşıma kapanmasıyla yüzlerce vatandaş da uzun süre beklemek zorunda kaldı. Kucaklarındaki bebekleriyle yol kapatma eylemine gelen vatandaşları ikna etmekte zorlanan polis, önce yan yoldan araç kuyruğunu eritmek istedi. Vatandaşların yan yolu da kesmesiyle polis başka bir taktiği devreye soktu. Polis şefleri kalabalık vatandaşları ikna etmeye çalışırken, tarfik ekipleri, çevre yolu giriş ve çıkışından itibaren araçları geriye yönlendirerek araç kuyruğunu eritti. Böylelikle terminale yolcu, hastanelere hasta götüren ve yakınlarının düğününe gitmek isteyen vatandaşların daha fazla mağdur olması engellendi.

MEHTERAN TRAFİK POLİSİ GİBİ TARFİĞİ YÖNLENDİRDİ

Mağdur olanlar arasında Gürsu ilçesinde bir programa giden Tarihi Bursa Mehter Takımı da yer aldı. Otobüsten inen mehteranlar, uzun süre yolun açılmasını bekledi. Polisin araçları ters şeritten yönlendirerek yolu boşaltmasıyla otobüsten inen mehteranlar da adeta trafik polisi gibi araç sürücülerini yönlendirdi. Yolun uzun süre kapalı olması araç sürücülerinin de sinirlerini gerdi. Mehteranlar tartışan araç sürücülerini sakinleştirdi.

Olay yerine gelen Yıldırım İlçe Emniyet Müdürü Sıddık Ekici, öfkeli gruba "Aranızdan 10 kişi temsilci seçin. Belediye yetkilileriyle görüşün" teklifinde bulundu. Kalabalık arasındaki insanların yönlendirmesiyle yol 2 saatin ardından ulaşıma yeniden açıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber