İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

TBMM Genel Kurulu toplandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 16:07, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

TBMM Genel Kurulu, Başkanvekili Sadık Yakut'un başkanlığında toplandı.

Yakut, gündemdışı konuşmalara geçmeden önce Meclis Genel Kurulu'nu yeni yasama yılında kendisinin yönettiği ilk birleşim olması nedeniyle kısa bir konuşma yaptı.

TBMM'nin, millet egemenliğinin tecelli ettiği, demokrasinin kalbinin attığı yer olduğunu belirten Yakut, yüksek sorumluluk bilinci içinde halkın umudu olmak ve ülkenin sorunlarına çözüm üretmeye devam etmek amacıyla Meclis'in yeni yasama yılında, memleketin huzur ve refahı için çalışacağını ifade etti.

Meclis'in uzlaşma dilini yakalamak için gerekli çabayı göstereceğini dile getiren Yakut, Meclis'i bekleyen en önemli gündem maddesinin yeni anayasa olduğunu vurguladı.

''Bütün milletvekillerimizin terörün bir insanlık suçu olduğu konusunda aynı düşünceyi paylaştığını sanıyorum'' diyen Yakut, terör şebekelerine karşı güçlü bir irade sergilenmesi ve bu iradenin politik rekabete feda edilmemesi gerektiğini söyledi.

Yatuk, daha sonra 3 milletvekiline gündemdışı söz verdi.

Genel Kurul'da bugün yerel seçimlerin 27 Ekim 2013 tarihinde yapılmasını öngören anayasa değişikliği teklifinin ilk tur görüşmeleri yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber