Tunceli'de çatışma.../ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ekim 2012 13:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tunceli'de terör örgütüne yönelik başlatılan operasyon nedeniyle, Tunceli-Hozat kara yolu tedbir amacıyla ulaşıma kapatıldı.

Tunceli merkeze bağlı Çiçekli ve Demirkapı köyleri civarında güvenlik güçlerince terör örgütüne yönelik operasyon başlatıldı. Operasyona askeri birliklerin yanı sıra özel harekat timlerinin de katıldığı öğrenildi.

Operasyon bölgesinden silah ve patlama sesleri duyuluyor. Bölgede helikopter hareketliliği de yaşanıyor. Tunceli-Hozat kara yolunun 2. kilometresinde barikat kuran askerler, bölgeye geçişe izin vermiyor.


Tunceli'de bombalı saldırıyı gerçekleştiren teröristlere operasyon

Tunceli'de 25 Eylül'de Atatürk Mahallesi'nde askeri araç ve servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilen bombalı aracın patlatılması olayını gerçekleştiren teröristlere yönelik operasyon başlatıldı. Söz konusu saldırıda 6'sı asker 1'i sivil olmak üzere 7 kişi şehit olmuştu.

Sabah erken saatlerinde başlatılan operasyon nedeniyle Tunceli-Hozat kara yolu güvenlik nedeniyle ulaşıma kapandı. Yolu kullanmak isteyen vatandaşlar güvenlik nedeniyle askerler tarafından geri çevrildi.

Tunceli Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı özel harekat timleri, jandarma özel harekat timleri ve 4. Komando Tugayı'na bağlı çok sayıda birlik bölgeye sevk edildi. Bölge Kobra helikopterlerle yoğun şekilde bombardımana tutuldu.

Çok sayıda askerin katıldığı operasyonda Demirkapı mevkii ve Zargovit ormanlarından yoğun silah ve bomba sesleri duyuldu. Bölgede 15-20 kişi oldukları tespit edilen terörist grup ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman sıcak temas yaşandığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber