Bu okul, 22 yıldır göçebe statüsünde...

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 00:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Bu okul, 22 yıldır göçebe statüsünde...

Göçebe Okul Kadirli Atatürk Sağlık Meslek Lisesi

Kadirli ilçemizde 1990 yılında eğitim- öğretime başlayan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi geçen süre içinde binası olmadığı için 22 yıldır farklı okul binalarında, kimi zaman kapatılmış ve harabe okullarda eğitim öğretime devam etmektedir.

Okulda 4 tane bölüm bulunmakta, bu bölümler ve öğrenci sayıları olarak; Hemşirelik 138, ATT 104, Anestezi 24, Tıbbı sekreterlik 94 olmak üzere toplam 360 öğrenci mevcudu vardır.

Okulun toplam personeli ise 1 Müdür, 1 Müdür Başyardımcısı, 2 Müdür yardımcısı, 1 hizmetli ve 25 tanede öğretmeni mevcuttur. Okul her yıl 100 mezun vermekte, bunların 80 tanesi devlet memuru olmakta diğerleri ise özel sektörde sağlık hizmetleri vererek iş imkanına sahip olmaktadır.

Okul taban puanı olarak bir çok büyükşehir belediyesi içinde kalan ilçe okullarından daha fazla puanla öğrenci kaydı alan okulumuzun puan aralığı 423-460 aralığında olması, okulumuzun ne kadar çok tercih edildiğinin en büyük göstergesidir.

Bu güne kadar Sağlık meslek liselerinin olmazsa olmazlarından olan uygulama odalarının olmaması, nitelikli ve kaliteli eğitim verilmesini engellemektedir. Şu an kapatılan bir okulda eğitim vermeye çalışan okulun mevcut binadaki derslik sıkıntısı olduğu için diğer sınıflar Anadolu Öğretmen Lisesi ve Fen Lisesinin öğretim gördüğü binanın bodrum katlarında zor şartlarda eğitimini sürdürmektedir.

Uygulama için devlet hastanesi ve özel hastanelere giden öğrenciler derslerinin olduğu günlerde mevcut binada derslik sıkıntısı yaşanmaktadır. Mevcut binada öğretmeler odasının olmaması, öğretmenlerimizin zor şartlar içinde çalışmasına yol açmaktadır. Yine Müdür başyardımcısı ve iki müdür yardımcımız aynı odada eğitim- öğretim faaliyetlerini yürütmeye çalışmaktadırlar. Okulumuzun laboratuar ihtiyacı bulunmakta, teknolojik donanım yetersiz, sportif faaliyetler için bahçe alanı hem yetersiz ve gerekli donanımdan mahrum bir durumdadır.

Bu haliyle Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'nin binasız göçebe olarak eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulun deprem dayanaksız olması nedeniyle yıkım kararı bulunmaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber