Ermenistan uçağı Erzurum'a indirildi!/ Video

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 12:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Suriye'ye giden Ermenistan uçağı, güvenlik gerekçesiyle Erzurum Havalimanı'na indirildi.

Alınan bilgiye göre, Ermenistan'dan Suriye'ye giden bir uçağın, güvenlik ve kontrol gerekçesiyle Erzurum Havalimanı'na inmesi istendi.

Havalimanındaki bir binanın önüne çekilen uçakta arama yapılıyor. Arama sırasında uçağın etrafında itfaiye araçlarının beklediği görüldü.

Bu arada, gazetecilerin havalimanına girişine izin verilmiyor.

Uçağın Halep'e insani yardım taşıdığı, kontrolün ardından yoluna devam edebileceği bildirildi

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Ermenistan-Halep uçuşunu yapan sivil insani yardım uçağına, geçiş izni istemesinin üzerine teknik iniş yapması kaydıyla izin verildi.

Erzurum'a inen uçakta kontrollerin yapıldığı, uçağın ihlal olmaması durumunda yoluna devam edeceği bildirildi.

Dışişleri: Uçak, Erivan'dan kalkmadan Türkiye'de arama yapılacağını biliyordu

Erzurum'da arama yapılan Ermenistan uçağının F-16'larla indirilmediği, Erivan'dan kalkmadan pilotların arama yapılmak üzere Türkiye'ye ineceğini bildiği açıklandı. Türk Dışişleri yetkilileri, insani yardım amaçlı uçağın yasadışı bir malzeme taşıdığına dair her hangi bir istihbarat üzerine indirilmediğini, yapılan işlemin Türk hava sahasını kullanma izninin arama kaydıyla verilmesinden kaynaklandığını söyledi. Arama olumlu sonuçlanırsa uçak, Halep'e gştmek üzere tekrar havalanacak.

Teknik iniş yaptı

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Hamamizede İhsan Bey Kültür Merkezi'nde gazetecilerin soruları üzerine, ''Ermenistan'dan kalkan bir uçak Erzurum'a teknik iniş yapmıştır. Teknik iniş ne demek, pilotun kendi rızasıyla, arzusuyla iniş talebinde bulunmasıdır. Olay budur'' dedi.

Teknik inişte ne olursa olsun can ve mal emniyeti söz konusu olduğu için her türlü uçağa, her ülkenin izin vermek zorunda olduğunu ifade eden Yıldırım, ''Bu iniş de öyle bir iniştir. Onun dışında başka bir şey söz yok'' diye konuştu.

Hükümetin bir kararıyla Türk hava sahasının Suriye tescilli uçaklara tamamen kapatıldığını anımsatan Yıldırım, ''Bu Suriye'deki savaşın, iç savaşın daha fazla masun insanın ölmemesi yönünde aldığımız bir karardır'' dedi.

Bu konuda çok ciddiyiz

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da Erzurum'a inen Ermenistan uçağıyla ilgili, ''Ermenistan tarafından şu beyan edilmişti; 'Biz insani yardım amacıyla Halep'e gidiyoruz.' Uçak indirildi, incelendi ve bu beyanın doğru olduğu anlaşıldı. Uçağın havalanmasına müsaade edildi'' diye konuştu.

Arınç, ''Demek ki biz bu konuda çok ciddiyiz. Çok iyi takip ediyoruz işimizi ve görevimizi yapıyoruz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber