Burdur norm kadro fazlası atamalarını erteledi

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

?MEB, Norm kadro fazlası öğretmenlerin resen atanma işlemlerini ertelemelidir? yazımızda ?7-Anadolu statülü okullara sınavsız atanan öğretmenler aslında norm kadro fazlası olması gerekirken şu an norm kadro fazlası gözükmemektedirler. Dolayısıyla bu öğretmenlere boş olan kadrolara norm kadro fazlası atamalarında tercih hakkı tanınamayacağından bu öğretmenler açısından haksız bir durum ortaya çıkmıştır.

Danıştay kararları üzerine Anadolu statülü okullara sınavsız atanan öğretmenlerin norm kadro fazlası olması gerektiğine dair MEB'nın görüş yazısını ?Norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesine dair MEB yazısı? haberimizde yayınlamıştık.

?Anadolu statülü okullarda norm kadro fazlası öğretmenlerin belirlenmesi?

10- Anadolu statülü okullar için sınav yapılmış fakat bu okullara atamalar yapılmamıştır. Öncelikle sınavı kazanan öğretmenlerimizin bu okullara ataması yapılmalıdır. Anadolu statülü okular için sınavı kazanan birçok norm kadro fazlası öğretmen bulunmaktadır. Bu öğretmenlerin norm kadro fazlası öğretmen atamalarında atanması daha sonradan da Anadolu statülü okullara sınavlı atanması birçok sorunu meydana getirecektir.? açıklamasında bulunarak norm kadro fazlası öğretmen atamalarının ertelenmesi gerektiğini vurgulamıştık.

Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni normlar açılacak olması nedeniyle branş öğretmenlerinden norm kadro fazlası olanların atamalarını ertelemiştir.

Diğer illerin de ?MEB, Norm kadro fazlası öğretmenlerin resen atanma işlemlerini ertelemelidir? yazımızda dile getirdiğimiz konuları dikkate alarak norm kadro fazlası öğretmen atamalarını ertelemelerini temenni ediyor bu konuda bakanlığın genel bir yazı çıkarmasının daha güzel olacağını vurguluyoruz.

Ahmet KANDEMİR

Memurlar.Net Öğretmenler Bölüm Sorumlusu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber