Bosch fabrikasında yetkili sendika Türk Metal oldu

Türk Metal Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Mesut Gezer, Bosch fabrikasında yetkili sendika tespiti yatırdıklarını ve bakanlıktan yetki belgesini dün itibariyle aldıklarını açıkladı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 12:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gezer, ?Yetki Birleşik Metal'e çıkarsa biz itiraz etmeyecektik. Şimdi bunu Birleşik Metal'in başkanından da istiyoruz.? dedi.

Mesut Gezer, Bursa şubelerinin MESS işyerlerini kapsayan toplu iş sözleşmesi taslağını açıkladı. Tek gündem maddelerinin 114 metal işçini ilgilendiren MESS Grup Toplu İş Sözleşmesi olduğunu dile getiren Gezer, sözleşmeye sahip çıkacaklarını kaydetti.

Hazırladıkları sözleşme teklifi hakkında bilgi veren Gezen, bu sözleşme dönemi için düşündükleri bir yenilik olduğunu ifade etti. Bireysel emeklilik diye bir sistem olduğunu hatırlatan Gezen, şöyle konuştu: ?Bazıları bunun gereksiz olduğunu söylese de, bireysel emekliliğin insanlara tasarrufa yönlendiren bir tarafı var. Bu yöneyle de gelecekte ekonomik sistemin vazgeçilmez bir parçası olacağı kesin. Biz sendika olarak bunu gördük ve bu sisteminden metal işçilerinin de pay alabilmesi adına toplu iş sözleşmesi taslağına bireysel emeklilikle ilgili bir madde koyuyoruz. Alt yapı çalışmaları devam eden bu maddeye göre, sözleşme hükümleri çerçevesinde sisteme giren üyemize, işverenlerden de 6 saatlik ücret tutarında katkı istiyoruz. Dolayısıyla metal işçilerinin gerek kendileri, gerekse eş ve çocukları için ek bir tasarruf kaynağı oluşturacağız.?

?BOSCH'TA YETKİ BELGESİNİ ALDIK?

Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gezer, uzun süredir Birleşik Metal Sendikası ile yetki sorunu yaşadıkları Bosch fabrikası hakkında bilgi verdi. ?Türk Metal sendikası Bosch işyerinde yetki tespitini almıştır.? diyen Gezer, şu bilgileri verdi: ?8 aydır yaptığımız mücadele, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın bize verdiği yetki tespiti ile onanmıştır. Birleşik Metal Sendikası hala yalan karalamalarla işçilerin kafasını karıştırıp, mevcut sözleşmeye müdahale etmektedir. Biz insanların haklarıyla oynanmasın istiyoruz. Türk Metal sendikası dün de yetkiliydi, bugün de yetkili. Mahkeme sürecine girildiğinde, bugün ücretlerini beğenmeyen Bocsh işçileri 3-4 yıl mahkeme kapılarında sürünmek durumunda kalacak. Bunu hep beraber engelleyelim. Bocsh'un çalışanına destek verelim.?

Birleşik Metal'den Bosch çalışanına müdahale etmemesini isteyen Gezer, şöyle devam etti: ?Herkesin çoluk çocuğu var, herkesin evi kira. Geçim sıkıntısı olan insanlar üzerinden nemalanılmasın. Bizim tek istediğimiz, yetki alan bir sendika mahkeme kapılarında gezdirilmesin. Varsa başka bir yetki, çıkarsınlar konuşalım. Bizim yetkimiz bu. Yetkimize itiraz edilmesin. Bosch çalışanı toplu iş sözleşmesine dahil olsun, haklarını koruyup, yollarına devam etsinler. Bizim genel başkanımız söylemişti, yetki Birleşik Metal'e çıkarsa biz itiraz etmeyecektik. Biz bunu açıkladık. Şimdi bunu Birleşik Metal'in başkanından da istiyoruz. Yetki Türk Metal'e çıktı. Onlar da itiraz etmesinler.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber