Sağlık Personelinin Öğrenim Durumundan Tayini Yapılabilecek

Sağlık Bakanlığında çalışan personelin öğrenim durumu naklinden tayin talepleri bugünden itibaren değerlendirilebilecektir. 21.10.2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan değişikliğe göre, memurun, sağlık ile ilgili bir alanda dört yıllık yüksek öğrenim gördüğünü belgelendirmesi ve boş kadro olması halinde nakil talebi değerlendirmeye alınacaktır. Detay için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 21 Ekim 2005 00:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliği 21/10/2005 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile değiştirilmiştir. Yapılan değişikliğe göre, sağlık hizmetleri sınıfına dahil memurların, öğrenim durumu taleplerinden dolayı nakil isteklerinin değerlendirilebilmesi için şu hüküm getirilmiştir.

"Personelin sağlık ile ilgili bir alanda dört yıllık yüksek öğrenim gördüğünü belgelendirmesi halinde, münhal kadro olması ve öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, öğrenim gördüğü yere yer değiştirme suretiyle atanma talebi değerlendirilir. Bu personel söz konusu eğitim sürelerini tamamladıkları zaman münhal kadro olması durumunda eski görev yerlerinin bulunduğu il'e, eski görev yerinin bulunduğu ilde münhal kadro olmaması halinde ise eski görev yerlerinin bulunduğu ilin hizmet bölgesinin doluluk oranı en düşük iline Bakanlıkça re'sen atanır."

Buna göre sağlık personelinin öğrenim durumundan dolayı nakil isteyebilmesi için,

1- Memurun, sağlık ile ilgili bir alanda dört yıllık yüksek öğrenim gördüğünü belgelendirmesi,
2- Boş kadro olması,
gerekmektedir.

Burada altını çizerek belirtmek gerekmektedir. Sağlık ile ilgili bir alanda öğrenim görülmemesi veya sağlık ile ilgili bir alan olmasına rağmen dört yıldan az süreli bir yüksek öğrenim olması halinde nakil talebi değerlendirmeye alınmayacaktır.

Bu iki durumun gerçekleşmesi halinde, öğrenim süresi ile sınırlı olmak kaydıyla, memurun, öğrenim gördüğü yere yer değiştirme suretiyle atanma talebi değerlendirilir. Yönetmelik metni "değerlendirilebilir" ifadesini kullanmaktadır. Bu zorunluluk ifade etmemektedir. Bu nedenle bu madde metni her öğrenim gören sağlık personelinin nakil talebinin değerlendirileceği anlamına gelmemektedir.

Bu personel söz konusu eğitim sürelerini tamamladıkları zaman münhal kadro olması durumunda eski görev yerlerinin bulunduğu il'e, eski görev yerinin bulunduğu ilde münhal kadro olmaması halinde ise eski görev yerlerinin bulunduğu ilin hizmet bölgesinin doluluk oranı en düşük iline Bakanlıkça re'sen atanır

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber