'Vatandaş, kentsel dönüşümde dava açsa bile sonuç alamayacak'

Bursa Barosu Çevre Komisyonu üyesi Avukat Nezih Sütçü, kamuoyunda 'Kentsel Dönüşüm Yasası' olarak bilinen 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un revize edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2012 17:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avukat Sütçü, "Vatandaş dava açsa bile sonuç alması mümkün değil, çünkü yürütmeyi durdurma kararı yok." dedi.

Bursa Barosu tarafından Bursa Akademik Odalar Birliği (BAOB) Yerleşkesi'nde düzenlenen 'Kentsel Dönüşüm Paneli'ne katılan Avukat Cumhur Özcan ve Nezih Sütçü, yasadaki aksaklıkları anlattı.

Türkiye gibi ülkelerde kentsel dönüşümün kaçınılmaz olduğunun altını çizen Avukat Cumhur Özcan, ?Yıpranmış, risk altındaki binaların yenilenmesi gayet tabii ki çok hoş bir olay. Ancak burada orta gelirli vatandaşlar unutulmuş. Gecekondu bölgelerine yerleşen insanlar şimdilerde bayram yapıyor. ?3?5 kat alırız' diye seviniyorlar. Binasını yeni yönetmeliklere göre yapan kişilerin binalarında risk görülürse durum ne olacak? Yeni bu yasada orta gelirli insanlar unutulmuş. Müteahhitlerin işine geliyor bu yasa." diye konuştu.

"DAVA AÇSA BİLE SONUÇ ALAMAYACAK"

Bursa Barosu Çevre Komisyonu üyesi Avukat Nezih Sütçü ise yeni yasaya göre vatandaşın dava açma hakkı olmasına rağmen sonuç alamayacağını öne sürdü. Sütçü, şunları kaydetti: ?Elbette, vatandaş kentsel dönüşümde dava açabilecek. Ancak yürütmeyi durdurma olayı yok. Bu anayasaya açıkça aykırı bir olaydır. Zaten muhalefet, konuyu Anayasa Mahkemesi gündemine taşıdı. Bu yasanın iptal edilmesi gerekir. Yürütmeyi durdurma, davalarda önemli bir olaydır. Zaten bir dava 3-4 yıl sürüyor. Yürütme durdurma da olmazsa bu yasa vatandaşa ne getirir?"

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber