Toplu ulaşım müjdesi

Başbakan Erdoğan, şehit ve gazi yakınları ile engellilere ve 65 yaş üstündekilere, şehirlerarası toplu taşım araçlarından yararlanma konusunda müjde verdi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Şubat 2013 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan, AK Parti TBMM grup Toplantısında yaptığı konuşmada, sosyal yardımlar konusunda müjde verdi.

Erdoğan, ''Vazife malullüğü kapsamında şehit olanların çocukları ile anne-babaları, asayiş ve güvenlik hizmetlerinin yerine getirilmesi sırasında gazi olanların, harp malullerinin, vazife malullerin, muharip gazilerin çocukları ve anne babaları da toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz yararlanacaklardır'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, şehit ve gazilerin çocukları ile anne ve babaları, engelliler ve refaketçileri ile 65 yaş üstündeki yaşlıların, toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanacağını söyledi.


*Erdoğan: 8 bin 115 engelli memur alınacak

*Başbakan konuştu: Engelli öğretmen alınacak


Erdoğan, söz konusu kişilerin, TCDD, denizyollarının ve belediyelerin şehiriçi ve şehirlerarası hizmetlerinden ücretsiz yararlanacağını bildirdi.

Erdoğan, 65 yaş üsütündeki kişilerin TCDD hizmetlerinden şehirlerarası hizmetlerinden yüzde 50 indirimli yararlanacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan, engelli istihdamını 5 kat artırarak toplam 27 bin 224'e çıkardıklarını vurgulayarak, ''2013 yılında 8 bin 115 engelli kardeşimizi kamuda istihdam edeceğiz'' dedi..

Erdoğan, ''Öğretmen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarından mezun olan ve 2012'deki engelli sınavına giren adaylar arasından engel durumları ve alanları uygun olanların öğretmen olarak atamalarını gerçekleştireceğiz'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber