Engelli adaylar YDS'de dikkatli olmalı

KPDS, ÜDS ve KPSS yabancı dil sınavları kaldırıldı. Artık bunların yerine sadece YDS yapılacak ve bu sınavların kullanıldığı alanlarda YDS puanları kullanılacak.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 19 Şubat 2013 22:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Engelli adaylar YDS'de dikkatli olmalı

Yabancı Dil Sınavı (YDS) başvuru kılavuzu ÖSYM tarafından yayınlandı. Kılavuzu incelemek için tıklayınız.

YDS başvuruları 18-27 Şubat 2013 tarihleri arasında ÖSYM tarafından alınacak. Sınav 7 Nisan 2013'te gerçekleşecek.

Sağlık raporu ve engel özgeçmişi elden teslim edilecek

Başvuru öncesi engeli olanlar; Engelli adaylar, bu durumlarını gösteren bir üniversite veya devlet hastanesinden aldıkları sağlık kurulu raporunun onaylı örneğini, engellerine ilişkin özgeçmişlerini anlatan bir dilekçe ile birlikte Aday Başvuru Formuna ekleyerek başvuru yaptıkları Başvuru Merkezine teslim edecekler, İnternet aracılığıyla bireysel başvuru yapan adaylar ise başvuru süresi içinde ÖSYM'ye ulaştıracaklardır.

Başvurudan sonra engelli haline gelenler; Başvuru işlemi tamamlandıktan sonra engelli duruma gelen adayların raporlarını dilekçe ekinde hemen ÖSYM'ye göndermeleri gerekmektedir. Sınavın yapılacağı hafta içerisindeki Çarşamba (3 Nisan) günü saat 17.00'ye kadar ÖSYM'ye ulaşan raporlar işleme konulacak, bu tarihten sonra ÖSYM'ye ulaşan sağlık kurulu raporları dikkate alınmayacaktır.

Daha önce engelli olarak girenler de rapor verecek

Daha önceki yıllarda engelli olarak sınava başvuran ve raporları kabul edilen adaylar, engel durumlarında bir değişiklik olmasa da bu durumlarını belirten bir dilekçeyi ve eski raporlarının bir fotokopisini Aday Başvuru Formuna ekleyerek ÖSYM'ye ulaştırmalıdırlar.

Soru kitapçığını hiç okuyamayacak derecede görme engelli adaylara ve/veya ellerini kullanamayan adaylara okuyucu/işaretleyici yardımı verilecektir.

Normal adaylarla aynı sorular sorulacak

Engelli olarak sınava girecek adayların Sınava Giriş Belgesinde "Engelli Salonu" yazacaktır. Bu adaylara engelleri nedeniyle farklı bir test verilmeyecek, sınav sonuçlarının değerlendirilmesi diğer adaylarınki gibi yapılacaktır.

Engel grubu mutlaka belirtilmeli

Başvuru formunda engel grubu bölümü, sınava engelli olarak başvuran veya sağlık kurulu raporu olan adaylar tarafından doldurulacaktır. Engelli adaylar aşağıdaki seçeneklerden kendilerine uygun olanı, engel durumu alanına yazacaklardır.

1- Görme Engelli,

2- İşitme Engelli,

3- Bedensel Engelli,

4- Diğer Engelli,

5- Geçici Engelli

Tekerlekli sandalye ile sınava girecek adaylar ilgili kutucuğu işaretleyecektir. Bu alanda işaretleme yapan tüm adaylar başvuru süresi içinde sağlık kurulu raporlarını ÖSYM'ye ulaştırmalıdır.

Engelli adaylar sınavda, kendilerinin kullanacağı özel bir gerece zorunlu olarak ihtiyaç duyuyorlarsa, bu ihtiyaçları ve kullanacakları gerecin ne olduğu sağlık kurulu raporlarında ayrıntılı olarak belirtilmiş olmalıdır. Rapor ÖSYM'nin yetkili kurullarınca kabul edildiği takdirde, adaylar bu gereçlerini sınavda kullanabileceklerdir. Tekerlekli sandalye ile sınava girecek adaylar, Aday Başvuru Formunun ilgili kutucuğunu işaretleyecektir. Sağlık kurulu raporunu eklemeyen veya raporları ÖSYM'nin yetkili kurullarınca kabul edilmeyen adaylar sınava başvuran diğer adaylar gibi işlem göreceklerdir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber