YDS'yi kaçıranlar, bir hak daha istiyor

YDS başvurularını kaçıran adayların mağduriyeti göz ardı edilmemeli ve bir şans daha verilmeli...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 12 Mart 2013 15:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
YDS'yi kaçıranlar, bir hak daha istiyor

Kısa bilgi

KPDS, ÜDS ve KPSS yabancı dil sınavları kaldırıldı. Artık bunların yerine sadece YDS yapılacak ve bu sınavların kullanıldığı alanlarda YDS puanları kullanılacak.

YDS başvuruları 18-27 Şubat 2013 tarihleri arasında ÖSYM'ya yapılmıştı. Sınav 7 Nisan 2013'te gerçekleşecek.

Yeni sistem ilk defa uygulanıyor

2013 öncesinde KPSS'de yabancı dil oturumu yer almaktaydı. İçinde yabancı dil bileşeni bulunan 91 tane KPSS puanının hesaplanması için ücretsiz olan bu toruma katılmak yeterliydi.

Sistemin değişmesi sonucunda yabancı dil bileşeni bulunan KPSS puanları YDS'ye katılmak suretiyle hesaplanacak.

Bir çok KPSS adayı YDS başvurusunu kaçırdı

Sistemin ilk defa uygulanacak olması özellikle A grubu kariyer meslek sınavlarına hazırlanmak için alan kitapları ve sınav stresiyle boğuşan adaylar başvuruyu kaçırdılar.

A grubuna hazırlık sürecinde vakit kaybı olmaması için olabildiğince bilgisayardan uzak kalmaya çalışan bu adaylarımız talihsiz bir şekilde YDS başvuru tarihlerini kaçırmışlardır.

Başvuruyu kaçıran kitlenin büyüklüğünü ve bunun yarattığı yıkımın forumumuza yansımasını görmek için tıklayınız.

Nasıl bir mağduriyet oluşacak?

KPSS'de 121 çeşit puan bulunmaktadır. Bunlardan 119 tanesi A grubu ile ilgili olup, bunların da 91 tanesinin bileşenleri arasında yabancı dil bulunmaktadır. YDS'ye girilmemesi durumunda 91 tane KPSS puanı hesaplanmayacaktır. Bu durum bugün itibariyle neredeyse bir yıldır a grubuna hazırlanan ve oldukça büyük yol kat eden adaylarımızın emeklerinin boşuna gitmesine sebep olacaktır.

"1 günlük" de olsa YDS başvuru sistemi tekrar aktif edilmeli

ÖSYM, hatırı sayılır sayıdaki başvuruyu kaçıran ve bu kadar emek veren adayları görmezden gelmeyerek bir günlüğüne de olsa YDS başvuru sistemini aktif hale getirmeli ve bu adaylarımızın mağduriyetini gidermelidir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber