Sağlık Bakanlığı'ndan taşıt görevlendirmesi hakkında genelge

Bakanlığımız ve bağlı kurum ve kuruluşları merkez teşkilatı personelinin, İl dışında ifa edecekleri görevleri esnasında taşıt ihtiyacının karşılanmasına yönelik 2013/5 sayılı Genelge

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Mart 2013 16:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sağlık Bakanlığı'ndan taşıt görevlendirmesi hakkında genelge

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI br>Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

Sayı : 35426449/801-99
Konu: Taşıt Görevlendirme,

GENELGE

Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları merkez teşkilatı personelinin, Ankara dışında ifa edecekleri görevleri esnasında taşıt ihtiyacının karşılanmasına yönelik olarak aşağıda yer verilen açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1- Bakanlığımız ve bağlı kuruluşlarının merkez teşkilatında görev yapmakta olup, Ankara

dışında görev ifa etmek üzere görevlendirilen personelden;

a) Bakanlık ve Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu personeline İl Sağlık Müdürlüklerince,

b) Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü personeline kendi kurumlarının taşra teşkilatınca,

c) Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nün taşra teşkilatının bulunmadığı illerde ise bu personele İl Sağlık Müdürlüklerince,

ç) Bakanlık, Bakan Yardımcılığı ve Müsteşarlık Makamları ile Basın Müşavirliği personeline illerdeki bütün kurumlarımızca taşıt görevlendirilecektir.

2- Taşıt görevlendirmelerinde bağlı kuruluş teşkilatlarının yetersiz kalması durumunda, İl Sağlık Müdürlüklerinin koordinatörlüğünde ildeki diğer sağlık kuruluşlarından taşıt temin edilmek suretiyle görevlendirme yapılacaktır.

3- Taşıt görevlendirmesi, personelin görevlendirme onayına istinaden (görevin önemi ve aciliyetine binaen) görev süresi ve görev mahalli içerisinde yapılacaktır. Görevlendirme onayı olmayan veya ibraz edemeyen (acil durumlar hariç) personele taşıt görevlendirmesi yapılmayacaktır.

4- Havayolu ulaşımları veya görevin diğer illeri de kapsaması durumlarında, bu illere, il dışı taşıt görevlendirme onayı alınarak taşıt görevlendirmesi yapılabilecektir.

a) Görevlendirme birkaç ili kapsıyor ise görevin tamamlandığı il bir sonraki il için taşıt görevlendirecektir.

b) Havayolu ulaşımlarında, havalimanının bulunduğu il görev kapsamında ise hem kendi ilindeki görevler için hem de bir sonraki ile gidiş için taşıt görevlendirecektir.

c) Havalimanının bulunduğu il görev kapsamı dışında ise görev kapsamında olan il taşıt göre vl endirecektir.

5- Görevlendirilen taşıtlara mutlaka taşıt görev emri düzenlenecek ve bir örneği yetkililere ibraz edilmek üzere taşıtta bulundurulacaktır.

6- İl teşkilatlarımız 237 sayılı Taşıt Kanunu ve 2007/3 sayılı Başbakanlık Tasarruf Tedbirleri Genelgesinin Resmi Taşıtların Kullanımı ile ilgili hükümlerine uygun olarak taşıtların görevlendirilmesinden ve kullanımından sorumlu olacaklardır.

Bilgilerini ve bu çerçevede gereğini rica ederim.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber