Başbakan Erdoğan 'özür' sonrası ilk kez konuştu/ Video

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''Bu ay içerisinde, nisan ayı içerisinde benim bir Gazze ziyaretim olabilir. Temennim odur ki bu sürece aklıselim hakim olsun'' dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Mart 2013 13:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin, "Filistin'in hakkını savunmak noktasında üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İsrail tarafından verilen bu sözlerin takipçisi olacağız" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Türkiye'den özür dilemesine ilişkin ''Süreç içerisindeki uygulamaları görelim. Uygulamalar sağlıklı yürüdükten sonra biz de bu uygulamalara olumlu katkı sağlarız'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, şunları söyledi: ''Elbette bu adımlar Mavi Marmara'da katledilen 9 şehidimizi geri getirmeyecek. Elbette bu adımlar Filistin halkının kayıplarını geri getirmeyecek. Ancak gerek şehitlerimizin hatırasına ve ailelerinin haklarına sahip çıkmak gerek Filistin'in hakkını savunmak noktasında biz üzerimize düşeni yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. İsrail tarafından verilen bu sözlerin takipçisi olacağız. Bölgede barışın tesis edilmesi için bir normalleşme sürecinin adımlarının atılabileceğinin bu gerekçelere dayandığını, bu şekilde ifade etmiş oldum''

Erdoğan, ''Bu ay içerisinde, nisan ayı içerisinde benim bir Gazze ziyaretim olabilir. Temennim odur ki bu sürece aklıselim hakim olsun'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber