TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Meclis'te, PTT'nin anonim şirket olmasına ilişkin tasarının görüşmelerine devam edilecek.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2013 17:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM'de bu hafta neler görüşülecek?

Meclis'te, PTT'nin anonim şirket olmasına ilişkin tasarının görüşmelerine devam edilecek.

TBMM Genel Kurulu, haftaya denetimle başlayacak. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın 7 Mayıs Salı günü, Genel Kurul'da milletvekillerinin soru önergelerini yanıtlaması bekleniyor.

Geçen hafta 4 maddesi kabul edilen PTT'nin anonim şirketi olmasını öngören yasa tasarısının görüşmelerine devam edilecek.

Posta ve Telgraf Teşkilatı A.Ş'nin kuruluşu, yapılanması ve faaliyet konularına ilişkin usul ve esasları düzenleyen 46 maddelik tasarı, "temel kanun" olarak iki bölüm halinde görüşülecek.

Tasarıyla, ağırlığın aşılması veya ücret limitinin dışına çıkılması posta tekelinin ihlali sayılacak. Posta tekelini ihlal edenler, posta ücretinin 10 katı tutarında meblağı tazminat olarak ödeyecek. Hizmet sağlayıcıları ile posta hizmetlerinde çalışanların; gönderileri açmaları, içlerinde ne olduğunu araştırmaları, gönderileri yok etmeleri yasak olacak.

PTT, yurt içi ve yurt dışında posta hizmetlerini yürütmeye ve gerekli altyapıyı kurmaya yetkili olacak. PTT; her türlü taşımacılık hizmetlerini de içerecek şekilde posta, koli, kargo ve lojistik hizmetleri, pul basımı ve satımı, bankalara destek hizmeti, parasal posta hizmeti, adres bilgi kayıt sistemi ve elektronik sertifika hizmet sağlayıcılığı, tebligat ve telgraf hizmeti yürütecek. Bakanlar Kurulu haberleşme gönderileriyle ilgili ağırlık ve ücret belirleninceye kadar, önceki mevzuat uygulanacak. Posta hizmetlerinin yürütülmesinde BTK düzenleyici kurum olacak.

-Komisyonlar-

TBMM İçişleri Komisyonu, 9 Mayıs Perşembe günü Silah Kanunu Tasarısı'nı görüşecek.

Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nı, 8 Mayıs Çarşamba günü ele alacak. Aynı tasarı, çarşamba günü Çevre Komisyonu'nda da görüşülecek. Elektromanyetik Kirliliği Önleme, Ölçme, Araştırma ve Eğitim Derneği Başkanı Mehmet Bayramoğlu, komisyona elektromanyetik kirlilik ile ilgili sunum yapacak.

TBMM Dışişleri Komisyonu da bazı uluslararası anlaşmaların onaylanmasına ilişkin tasarıları 8 Mayıs günü görüşecek.

Anayasa Uzlaşma Komisyonu, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in başkanlığında 7 Mayıs Salı günü toplanarak müzakere ve değerlendirmelerine devam edecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber