Uzman erbaşlar atanamayacak mı?

Kamu Personel Tebliğinde, uzman erbaşların, araştırma görevlilerinin memur kadrolarına atanmalarına yönelik madde yer almadı. Bu ne anlam geliyor?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 24 Mayıs 2013 16:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Uzman erbaşlar atanamayacak mı?

28 Temmuz 2009'da yayımlanan 1 Nolu Kamu Personeli Genel Tebliğinin 6. maddesinde, diğer personel kanunlarına tabi olanların memur kadrolarına atanmalarının mümkün olup olmadığı yönünde açıklama yer almaktaydı. Bu açıklamada, 657 sayılı Kanunun 92. maddesi hükmünün kadrolu ve sözleşmeli subay, astsubay, uzman jandarma, uzman erbaş, hakim ve savcılar ile öğretim elemanlarını kapsayıp kapsamdığına yönelik bir değerlendirme içermekteydi.

Ancak bu değerlendirme hem adaylar hem de mahkemeler tarafından bir hakmış gibi algılandı. Kuruma her gün yüzlerce talep gelmeye başladı. Oysaki tüm taleplerin ilgili kurumlara yapılması gerekiyordu. Devlet Personel Başkanlığı taleplerden bunaldığı için bu hükmü yeni tebliğe koymadı.

Eski tebliğde yer alan hükmün yeni tebliğde yer almaması bu hakkın kaldırıldığı anlamına gelmemektedir. Zaten Devlet Personel Başkanlığı da yayımladığı bilgi notunda şu açıklamalayla bu hususa vurgu yapmıştır: "657 sayılı Kanunun 92 nci maddesinin üçüncü fıkrası uyarınca yapılan atamalara ilişkin mülga Tebliğde yer alan açıklamalarımızın hak doğurucu bir işlem gibi algılanması, bu kapsamdaki atamaların dayanağı gibi değerlendirilmesi ve yargı mercilerinde dava konusu edilmesi sebebiyle yeni Tebliğde bu hususlara yer verilmemiştir." demiştir.

Yani eski değerlendirme geçerli... Uzman erbaş veya diğer personel kanunlarına tabi olarak görev yapanları atamak isteyen bir kurumu var ise atamalarını gerekli izinleri alarak yapabilirler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber