Üst kadrolara atamada 5 yıl şartından vaz mı geçildi?

Meclis Genel Kuruluna 14 Haziran tarihinde verilen Kanun teklifi, hükümetin üst kadrolara atanmada 5 yıl şartından vazgeçmediğini gösteriyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 17 Haziran 2013 16:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üst kadrolara atamada 5 yıl şartından vaz mı geçildi?

Hatırlanacağı üzere, Bakanlar Kurulu 15 Mayıs'ta Meclise bir kanun tasarısı sevk etmişti. Bu tasarıda yer alan düzenlemeye göre üst kadrolara atanmada aranan 10 ve 12 yıllık hizmet süreleri 5 yıla indirilmekteydi.

15 Mayıs tarihli Kanun tasarısında yer alan konularla aynı içeriğe sahip bir kanun teklifi bu kez Ak Parti Milletvekillerince, 14 Haziran'da Meclise sunulmuştur.

Bu Kanun teklifinin maddelerine baktığımızda, üst kadrolara atanamada 5 yılı öngören bir düzenlemenin yer almadığını görüyoruz. Ancak, maddeler içinde yer almayan düzenlemeye gerekçede yer verilmiştir. Gerekçede yer alan açıklama şu şekildedir:

"657 sayılı Devlet Memurları Kanununda yapılan düzenlemelerle,
- Uzman yardımcılığı ve müfettiş yardımcılığında geçirilmesi gereken asgarî sürenin üç yıldan iki yıla indirilmesi,
- Müdür, İl Müdürü, Daire Başkanı ve daha üst unvanlı kadrolara yapılacak atamalarda aranan hizmet süresinin beş yıla düşürülmesi,
- Müdür, İl Müdürü, Daire Başkanı ve daha üst kadrolara atanabilmek için öğrenim durumu ile beş yıllık hizmet süresinin dışında özel şartların aranmaması,
öngörülmektedir."

Bu durum, milletvekillerinin söz konusu kanun teklifini hızlı hazırladıklarını ve 5 yıla ilişkin düzenlemeyi unuttuklarını göstermektedir.

Hem 15 Mayıs tarihli Kanun tasarısı hem de 14 Haziran tarihli Kanun teklifi, Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecektir. Muhtemelen bir alt komisyon da oluşturululacaktır. Genel Kurula sunulacak komisyon raporları, hükümetin bu konuda ne derece ciddi olup olmadığını gösterecektir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber