KPSS Açıklamalardaki Önemli Detaylar

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Ali Şahin ve Milli Eğitim Bakanı Sayın Hüseyin Çelik; 2006 KPSS'ye ilişkin açıklamalarda bulundular. Bu açıklamalar önemli olduğu ve haber detaylarında kaybolduğu için, bir kez daha yayımlıyoruz.... "Sınavlar ayrı yapılacak", "2004 KPSS'nin geçerliliği uzatılacak", "Üst yaş sınırı uygulanmayacak" ve "İki aşamalı öğretmen sınavı seneye kaldı" başlıklı detayları görmek için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 08 Şubat 2006 15:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SINAVLAR AYRI AYRI YAPILACAK

1- Sayın Şahin'in yaptığı açıklamaya göre bu yıl yapılacak KPSS, üniversite ve ortaöğretim mezunları için ayrı ayrı tarihlerde yapılacak. 2006 KPSS, üniversite ve yüksekokul mezunları için temmuz ayında, ortaöğretim mezunları için de eylül ayında yapılacak.

2004 KPSS'NİN GEÇERLİLİĞİ UZATILDI

2- Sayın Şahin'in yaptığı açıklamaya göre 2004'te yapılan sınava katılan 1 milyon 746 bin memur adayının hakları, 2008'e kadar uzatılacak. 2004 sınavına girenler bu yılki KPSS sınavına girerek puanlarını artırabilecek

ÜST YAŞ SINIRI UYGULANMAYACAK

3- Sayın Şahin yaş şartına ilişkin olarak "Yaş sınırı Devlet Memurları Kanunu'nda da yok. Bu sınavda kurumlar artık yaş sınırı belirtmeyecek. Bunun için iki maddelik yönetmelik değişikliğini Başbakanlık Kanunlar Kararlar Genel Müdürlüğü'ne ilettim" dedi. Bu konudaki detay için tıklayınız.

BUNLAR HENÜZ RESMİ AÇIKLAMA DEĞİLDİR

4- Sayın Şahin'in açıklamaları resmi açıklama değildir. Söz konusu değişikliğin yürürlüğe girmesi için mevzuat düzenlemesi gerekmektedir. Bu değişiklikler Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra sitemizce ayrıca açıklama yapılacaktır.

İKİ AŞAMALI KPSS-ÖĞRETMEN SINAVI SENEYE KALDI

5- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, öğretmen evinde yapılan kur'alar sırasında yaptığı açıklamada "Öte yandan Bakanlığın gelecek yıldan itibaren Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın yanı sıra öğretmenleri ayrı bir sınava tabi tutarak atamalarını yapmayı planladığı, bu yöndeki çalışmaların da devam ettiği bildirildi." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber