Yabancı dil eşdeğerliği açıklamasında, YÖK'ün unuttuğu detay

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 25 Temmuz 2013 09:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yabancı dil eşdeğerliği açıklamasında, YÖK'ün unuttuğu detay
*ÖSYM'den yabancı dil eşdeğerliğine ilişkin düzeltme açıklaması

*ÖSYM'den önemli yabancı dil eşdeğerliği kararı

Aşağıdaki metin, Haber Gönder bölümüne gelen ileti doğrultusunda hazırlanmıştır.

Merhaba, ben atama bekleyen maden mühendisi memur adayıyım. KAMU KURUMLARINA ATANABİLMEK İÇİN uzun bir ingilizce hazırlık evresının ardından son yapılan yds ye girdim ve 58 aldım istedıgım 70 puanı alamadım..sınav sonucumun acıklanmasının hemen ardından IELTS e girdim ve 24.05.2013 ve 07.06.2013 tarihlerinde 72.5 puana tekabul eden 5.5 notumu aldım.

OSYM tarafından bugun yapılan acıklamada esdegerlık tablosunun guncellendıgı ve 70 puanın karsılıgının 6 oldugu ılan edıldi.bu kafa karısklıgının ardından aksam saatlerınde YÖKten skandal bir acıklama geldi.inanın bu acıklamayı yapanlar ya bü ülkede yasamıyor ya da normal bir akıl seviyesınde degıller. acıklama su sekılde:

"Yabancı Dil Eşdeğerlilikleri Hakkında Duyuru
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), yabancı dil eşdeğerliklerini güncellemekte ve internet adresinde duyurmaktadır. 24.04.2013 tarihinde güncellenen yabancı dil eşdeğerlikleri, 23.07.2013 tarihinde yeniden belirlenmiştir.
ÖSYM tarafından eşdeğerlikleri kabul edilen yabancı dil sınavlarının, yapıldığı tarihte belirlenen eşdeğerlikleriyle, öğretim elemanı kadrolarına başvuru ve atamalarda, doçentlik unvanı başvurularında ve lisansüstü eğitime başvurularda, geçerlilikleri süresince kullanılmasına karar verilmiştir."

Burada OSYM nın yaptıgı hata bır nebze olsun duzeltılmektedır ancak IELTS e gıren sadece ogretım elemanı kadrolarınabasvuranlar ,docentlık unvanı alanlar ve lısansustu egıtım ıcın basvuranlar degıllerdır.

Bu sınava KAMU KUMURUMLARINDA ÇALIŞMAK İSTEYENLER DE girmiştir.Girilen sınav aynı olmakla birlikte bir gruba bu puanı kullanabilecegı dıger gruba bu puanı kullanamayacagı ılan edılmıstır.

Bunun izah edilir biryanı yoktur, kazanılmış hak vardır ve bu hak gasp edilmektedir

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber