Denge Tazminatı Her Ay Verilecek

Aslında bunu açıklamaya gerek yok ama hala bu yönde çok sayıda soru sitemize yöneltiliyor. Bu nedenle bir kez daha açıklama gereği duyuyoruz: Denge tazminatı bir defaya mahsus bir ödeme değildir. Ocak ayından Temmuz ayına kadar her ay 40 YTL, Temmuz ayından Aralık ayına kadar da her ay 80 YTL verilecektir.Detay için başlığa tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Şubat 2006 13:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Konuya ilişkin olarak sitemizde yer alan resmi kanun taslağının ilk maddesinin son cümlesi şu şekildedir:

"... 1/1/2006-30/6/2006 tarihleri arasında 950 gösterge rakamının, 1/7/2006 tarihinden itibaren ise 1850 gösterge rakamının memur aylıklarına uygulanan katsayı ile çarpımı sonucu bulunacak tutarda her ay ek ödeme yapılır."

Denge tazminatının her ay verileceği, hükümet ile sendikalar arasında imzalanan mutabakat anlaşmasında da vardır. Ancak bu hususun bazı ziyaretçilerce gözden kaçırıldığı ortaya çıkmaktadır. Mutabak metninde konuya ilişkin yer alan hüküm şu şekildedir:

"Genel zamma ilaveten çeşitli adlarla ek ödeme almayan kurumlarda çalışan yaklaşık 1.377.000 memura (temsil ve görev tazminatı alanlar ile kadro karşılığı sözleşmeli personel hariç) Ocak ayından itibaren 40 YTL ve Temmuz ayından itibaren ise bu meblağa 40 YTL daha ilave edilerek 80 YTL denge tazminatı ödenmesi, (Döner sermayeli kuruluşlarda aylık döner sermaye payı 40 ve/veya 80 YTL'nin altında olan personel için aylık en az döner sermaye ödemesi ise ilgili kurumun havuzundan karşılanmak üzere bu tutarlara eşitlenecektir.) denge tazminatı ödenmesi öngörülen personelin kapsamına ilişkin çalışmalarda konfederasyon temsilcileriyle görüşülmesi, "

Tüm ziyaretçilere duyurulur.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber