Öğretmen Atamalarına İlişkin Valiliklere Gönderilen Yazı

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından 2006-1 atama döneminde öğretmen olarak atanların göreve başlatılmalarıyla ilgili Personel Genel Müdürlüğünce, Valiliklere bir yazı gönderilmiştir. Bu yazıda dersanelerde görev alan veya askerde olan öğretmenelere ilişkin yeni açıklamalar yer almaktadır. Detaylar için başlığa tıklayınız...

Haber Giriş : 11 Şubat 2006 15:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sayı :B.08.0.PGM.0.23.10.2- 76 / 17052 08 ŞUBAT 2006
Konu :2006-1 Öğretmen Atamaları

?????.. VALİLİĞİNE
(İl Millî Eğitim Müdürlüğü)

İlgi : a) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Okul ve Kurumların Yönetici ve Öğretmenlerinin Norm
b) Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumları Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme
c) Talim ve Terbiye Kurulunun 12/07/2004 tarihli ve 119 sayılı Kararı,
d) 2006-1 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu,
e) Bakanlık Makamının 08/02/2006 tarihli ve B.08.0.PGM.0.23.10.3/16905 sayılı Onayı.

Bakanlığımıza bağlı resmî eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla ilgi (a) ve (b) Yönetmelikler ile ilgi (c) Karar çerçevesinde hazırlanan ilgi (d) Kılavuz hükümleri doğrultusunda alınan başvurular değerlendirilmiş olup gerekli koşul ve önceliği taşıyan adaylar ilgi (e) Onayla doğrudan Bunlardan ilinizdeki eğitim kurumlarına atananların listesi ile PDF formatındaki kararnameleri elektronik ortamda gönderilmiş olup yapılması gereken işlemler ve dikkate alınması gerekli hususlar

1. Adayların, Bakanlıkça düzenlenmiş olan atama kararnamelerdeki adreslerine, 7201 sayılıTebligat Kanunu hükümlerine göre tebligat yapılacaktır.

2. Tebligata göre veya tebligatı beklemeden göreve başlamak isteyenlerden ?2006-1 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu?nun 7'inci maddesinde belirtilen belgeler istenecektir.

Bu belgelerdeki bilgiler ile kararnamedeki kimlik ve öğrenim bilgileri;

? TTK'nin 119 sayılı Kararı'nda belirtildiği üzere mezun olunan yüksek öğretim programının
? Kararnamede belirtilen okul ile ibraz edilen diplomanın uygunluğu,
? Eğitim fakülteleri dışındaki bölümlerden mezun olup atama listelerinde pedagojik formasyonlu görünen adayların Pedagojik Formasyon Belgelerinin bulunup bulunmadığı, yönünden kontrol edildikten sonra belge ve bilgileri tam olanlar göreve başlatılacaktır.

3. Belgeye dayalı zorunlu bir neden olmaksızın tebligatta belirtilen süre içerisinde göreve başlamayanların kimlik bilgileri, kararnameleri iptal edilmek üzere en geç 28/04/2006 tarihine kadar ilgili

4. Hâlen özel okullarda sözleşmeli olarak görev yapan ve hemen göreve başlayamayacak durumda olanlardan, tebliğ/tebellüğ tarihinden itibaren 15 günlük süre içinde sözleşme örnekleriyle atandığı il millî eğitim müdürlüğüne bildirenler, 21-31 Ağustos 2006 tarihleri arasında göreve başlatılacaktır. Sözleşme süreleri belirtilen tarihten önce sona erenlerin göreve başlatılmalarında da aynı

5. Askerlik görevini yapmakta olduğunu tebliğ tarihini izleyen 15 günlük süre içinde muhtemel terhis tarihini gösteren belge ile belgelendirenler, terhis tarihinden itibaren 30 gün içinde göreve başlatılacaktır. Bunlardan askerlik görevi yaz tatilinde sona erecek olanlar 21-31 Ağustos 2006 tarihleri arasında göreve başlatılacaktır.

6. Bakanlığımıza bağlı eğitim kurumlarında kısmî zamanlı geçici öğretici olarak görev yapanlardan, bulunduğu eğitim kurumuna öğretmen olarak atanmış olanlar, 2006-1 Öğretmenlik İçin Başvuru ve Atama Kılavuzu?nun 7'nci maddesinde belirtilen belgeleri il millî eğitim müdürlüğüne teslim ettikten sonra göreve başlatılacaktır. Bunlardan farklı ildeki eğitim kurumlarına öğretmen olarak atanmış olup eğitim-öğretim süresi sonunda göreve başlayacaklarını bulunduğu il millî eğitim müdürlüğüne dilekçe ile bildirenlerin durumu, atanmış oldukları il millî eğitim müdürlüğüne bildirilecektir. Bu durumdakiler ders kesim tarihinden sonra yeni görev yerlerinde göreve başlatılacaktır.

Görevinden ayrılmak istediğini dilekçe ile beyan edenlerin ise sözleşmeleri feshedilecektir.

Kısmî zamanlı geçici öğretici olarak İliniz kapsamındaki eğitim kurumlarında görev yaparken öğretmen olarak atanan adaylara, daha önce göreve başlarken teslim ettikleri göreve başlama belgelerinin asılları, istemeleri hâlinde fotokopileri alınmak suretiyle teslim edilecektir. 2006-1 atama döneminde kısmî zamanlı geçici öğretici olarak görevlendirilenlere, daha önce bu kapsamdaki öğreticiler için yayınlanmış olan genelge hükümleri doğrultusunda işlem yapılacaktır. Ancak askerlik yönünden 2006-1 Atama kılavuzunda belirtilen hükümler uygulanacaktır.

7. İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde, Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programı son dönem öğrencisi olduğunu beyan ederek ataması yapılanlardan başvuru sırasında ibraz ettiği Tezsiz Yüksek Lisans Öğrenci Belgesi ile birlikte bu programı tamamladığına dair Öğrenim Belgesi de istenecektir.

Bunların dışında formasyonsuz olarak atanmış adayların isimleri atama listelerinde yer alacak fakat kararnameleri Bakanlıkça tutulacaktır. Hizmet içi eğitim kursuna alındıktan sonra başarılı olan adayların kararnameleri daha sonra gönderilecektir. Bu adaylara kararnameleri gönderildikten sonra tebligat yapılacaktır.

8. Sağlık kurulu raporlarında hastalık veya bedensel engelleri nedeniyle öğretmenlik görevini yapamayacakları belirtilenler ile sabıka sorgulama belgelerinde sabıka kaydı bulunanlar göreve başlatılmayacaktır.

Ancak bunlardan sağlık kurulu raporunda, hastalık veya bedensel engel teşhisi bulunmasına rağmen ?Öğretmen olur? kararı bulunanlar ile sabıka sorgulama belgesindeki suçu, memuriyete atanmasına engel teşkil etmeyenler (para cezasına çevrilen cezalar vb.) göreve başlatılacaktır. Sağlık kurulu raporunda, hastalık veya bedensel engel teşhisi bulunanlar ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48/A-5 maddesinde sayılan suçlardan dolayı sabıka kaydı bulunanlara ait sabıka sorgulama belgeleri (sabıkaya ilişkin yargı kararı, varsa memnu haklarının iadesi veya adli sicil kayıtlarından çıkarılmaya ilişkin yargı kararları dâhil) 17 Şubat 2006 günü çalışma saati bitimine kadar Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğünün ilgili atama birimlerinde olacak şekilde gönderilecektir.

Bu durumda olanlarla ilgili Bakanlığımızca yapılacak inceleme ve değerlendirme sonucuna göre işlem yapılacaktır.

9. İlk defa atama biçimiyle başvurup atanmış adaylardan, kamu kurum ve kuruluşlarında halen memur olarak görevli olanların bulunduğu bilgisi Bakanlığımıza ulaşmıştır. Bu atama döneminde kurumlar arası atama yoluyla öğretmen istihdamına yer verilmediği, adaylık döneminde istifa etmiş olanlarda 6 aylık bekleme süresini doldurmuş olmak şartının aranacağı hususları göreve başlatılırken dikkate alınacaktır.

10.Yeniden (açıktan) biçimiyle atananların Bakanlıkça hazırlanan en son atama kararnamesindeki alan koduna göre atanıp atanmadıklarının kontrol edilmesi, uygun olmayanların atamalarının iptal edilmesi için alanlarıyla ilgili atama dairesine teklifte bulunulacaktır.

11.Yeniden (açıktan) ve yeniden (açıktan) ilk atama biçimiyle atananlardan; 31/12/1966 ve öncesi doğumlulardan T.C. Emekli Sandığı, SSK ve Bağ-Kur'dan emekli olmadığına dair belge istenecektir.

Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olduğu tespit edilenlerin göreve başlatılmayarak atamalarının iptal edilmesi için alanlarıyla ilgili atama dairesine teklifte bulunulacaktır.

12.Yurtdışı yüksek öğretim kurumlarından mezun olanlardan; diploma ve Pedagojik Formasyon Belgelerinin mutlaka denkliklerinin istenmesi, bu belgelerdeki açıklama ve dip notları titizlikle incelenecektir.

13. Atamaya esas belgelerindeki tutarsızlık nedeniyle, göreve başlatılmasında tereddüde düşülen adaylar göreve başlatılmayacak, gerekli bilgi ve belgeleri ilgili atama dairesine gönderilecektir. Gelecek görüşe göre işlem yapılacaktır.

14. Bakanlığımız kadrolarına ilk defa ve yeniden (açıktan) atama biçimiyle öğretmen olarak atananlara, 12/08/2003 tarih ve 25197 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan 4969 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin (c) bendi ile 6245 sayılı Harcırah Kanunu'nun 9 uncu maddesinin (a) bendi yürürlükten kaldırıldığından harcırah ödenmeyecektir.

15. Göreve başlamak veya belgelerini teslim etmek amacıyla İlinize gelen öğretmen adayları ile yakınlarının sayıları da dikkate alınarak, öğretmenevi, misafirhane ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait yerlerde barınmaları sağlanacaktır.

Bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Remzi KAYA
Bakan a.
Genel Müdür

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber