MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, doğru söylemiyor

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, öğretmen atamalarında uygulanan 60 taban puanıyla ilgili olarak, "tüm kontenjanlar dolacak ve fazla kimseyi boş yere ümitlendirmek istemiyoruz" dedi. Ama bu gerekçeler doğru değil...

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 03 Eylül 2013 16:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
MEB Müsteşarı Yusuf Tekin, doğru söylemiyor

60 TABAN UYGULAMASI GETİRİLDİ

MEB, 30 Ağustosta açıklama yapmış ve bu açıklamasında hem kontenjanları hem de taban puanları ilan etmişti.

MEB'in o gün yaptığı açıklamada, tüm branşlar için 60 taban puan uygulaması getirilmişti.

Memurlar.net üyeleri, taban puanının 60 olarak belirlenmesi halinde bazı branşların boş kalacağını tespit etmiş ve bu tespiti 2 Eylülde haberleştirmiştik. Tıklayınız.

TABAN PUAN 60 OLURSA, BAZI KADROLAR BOŞ KALACAK

Hem üyelerimizin tespitine hem de açıklamada yer alan "taban puanların İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğünün web sitesinde duyurulacağı" şeklindeki nottan dolayı da, taban puanların değişebileceğini ifade etmiştik. Tıklayınız.

Ancak 3 Eylül itibariyle yayımlanabilen kılavuzda, 60 taban puan korunmuştur.

60 PUAN, KAMU YARARI DÜŞÜNÜLDÜĞÜNDE, DOĞRU BİR KARARDIR

Bu durum, Bakanlığın politika olarak, 60'ın altında puan alanların öğretmen olmasını istemediği anlamına geliyordu. Yapmış olduğumuzu bu tespiti "60 puanı olmayan, öğretmen olamayacak" başlığı ile haberleştirdik. Bu konudaki belirleme kamu yararı içerdiği için eleştirme gereği duymadık. Bakanlığın yıllardır uyguladığı sistemi, kamu yararı söz konusu olduğu için değiştirmesi yanlış bir adım değildir. Memurlar.net üyeleri de bu görüştedir. Tıklayınız.

MÜSTEŞAR, 60 PUANI SAVUNAMADI

Ancak, MEB Müsteşarı Yusuf Tekin twitter üzerinden 3 Eylül saat 16:00 itibariyle şu açıklamayı yapmıştır: "Bu not baremi 2013 Eylül atamalarında ihtiyaç duyulan kadroları karşılayan bir sınır. Bunun altındaki arkadaşların başvurmaları anlamlı değil. Boş yere kimseyi umutlandırmaya gerek yok. Tanımladığımız kontenjanlar 60 barajı ile dolabilecek durumda."

Görüldüğü gibi Müsteşar bey net olarak Bakanlığın tavrını savunmak yerine, tespit edilen taban puan ile tüm kontenjanların dolacağını ve boş yere çok fazla kimseyi umutlandırmak istemediklerini belirtmiştir.

Oysaki;
1- Her branş için 60 şeklinde eşit bir taban puanı oluşturulması, bazı branşlarda çok fazla bazılarında ise çok az adayın başvurmasına imkan sağlamaktadır. Açıklama bu yönüyle doğru değildir.
2- Müsteşar bey, 60 taban puanla kontenjanların dolacağını söylemiştir. Oysaki memurlar.net üyelerinin yaptığı tespitlerde de görüleceği üzere, bazı kontenjanlar boş kalacaktır.

Bakanlık politikalarına yön veren kişilerin, yaptıkları açıklamalarda daha özenli davranmaları gerekiyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber