1222 ÖYP araştırma görevlisi alınacak

YÖK, ÖYP Araştırma Görevlisi kadrolarını yayımladı. Yayınlanan ilanlara göre 68 üniversiteye 1222 kadro verilmiş.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ekim 2013 00:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
1222 ÖYP araştırma görevlisi alınacak

ÖYP Araştırma Görevlisi Kadroları ilan edilmiştir. Söz konusu kadrolara başvuru ve tercih işlemleri 21/10/2013-30/10/2013 (Saat:17:30) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

(https://yoksis.yok.gov.tr/OYPUYG/)

İlanları görmek için tıklayınız.


"ÖĞRETİM ÜYESİ YETİŞTİRME PROGRAMINA İLİŞKİN USUL VE ESASLAR" uyarınca, Yükseköğretim Kurumlarımızın araştırma görevlisi kadrolarına atama yapılacaktır.

Başvuru yapılabilmesi için adayların, 31.07.2008 tarihli Resmi gazetede yayımlanan "Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Naklen veya Açıktan Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik"te belirtilen şartları sağlıyor olması gerekmektedir.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında, araştırma görevlisi kadrolarına başvuran adayların, yerleştirme işlemleri lisans genel not ortalamalarının %25'i ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) ilgili alanda alınan puanlarının %60'ı ve varsa yabancı dil puanlarının %15'i dikkate alınarak Başkanlığımızca merkezi sistemle gerçekleştirilecektir.

10/10/2013 tarihinde ilan edilen ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına tercih işlemleri 21/10/2013-30/10/2013 (Saat:17:30) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden yapılacaktır.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar'ın "Tanımlar" başlıklı 3. Maddesinin 1. fıkrasının (h) bendi uyarınca belirlenen ÖYP puanına göre yapılacak yerleştirmelerde, adaylar başvurularını beyana dayalı olarak yapacaklardır.

Bu nedenle, ÖYP kapsamında araştırma görevlisi kadrosuna atanmaya hak kazandığı halde göreve başlamayanlar, göreve başladıktan sonra istifa edenler, kendilerine avantaj sağlamak amacıyla yanlış beyan vererek ataması yapılmayanlar ile halen ÖYP araştırma görevlisi kadrosunda bulunanların yeniden ÖYP araştırma görevlisi kadrolarına başvurmaları halinde ÖYP puanları 1 yıl süreyle % 10 oranında düşürüleceğinden başvuru ve tercih işlemlerinin titizlikle yapılması çok büyük önem taşımaktadır.

Buna göre, Başkanlığımızca 2012 Aralık ayında ve 2013 Temmuz ayında yapılan yerleştirmeler sonucu ataması yapılan veya yukarıdaki sebeplerle ataması yapılmayan adayların başvuru yapmaları halinde ÖYP puanlarına % 10 oranında kesinti uygulanacaktır.


ÖYP Kılavuzu için tıklayın.

Yönetmelik için tıklayınız.

Öğretim Üyesi Yetiştirme Programına İlişkin Usul ve Esaslar

İlanları görmek ve şartları öğrenmek için tıklayınız.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber