Meclis 30 bin kişi için devrede

2008 krizinde Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden borçlanarak konut kredisi çeken ancak yükselen kurlar nedeniyle zora düşen 30 bin kişi için umut ışığı doğdu. Şikayetleri dikkate alan Dilekçe Komisyonu inceleme başlattı.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 27 Ekim 2013 15:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Meclis 30 bin kişi için devrede

Neşe Sarıdoğan


Meclis, Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden borçlanarak konut kredisi çeken ancak küresel kriz nedeniyle mağdur olan binlerce vatandaş için harekete geçti. 2 bin 700 dilekçe üzerine konuyla ilgili inceleme başlatan Meclis Dilekçe Komisyonu, bu hafta toplanarak dilekçeleri karara bağlayacak. 2007-2008 yıllarında Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden konut kredisi çeken ancak dünyada ekonomik kriz yaşanması nedeniyle mağdur olan vatandaşların durumu Meclis gündemine geldi. Sayıları 30 bin civarında olduğu belirtilen mağdurlardan 2 bin 700'ü, Meclis Dilekçe Komisyonu'na dilekçe göndererek, mağduriyetlerinin giderilmesini istedi. Vatandaşlardan gelen dilekçeleri işleme alan Dilekçe Komisyonu, konuyla ilgili inceleme başlattı. Uzun süre olayı araştıran komisyon, bilirkişiye de bir rapor hazırlattı. Söz konusu raporun tamamlanmasının ardından Komisyon bu hafta toplanarak raporu değerlendirecek. Rapor doğrultusunda komisyonun konuyu karara bağlaması bekleniyor.

Dernek de kurdular

Dünyada ekonomik krizin patlak vermesiyle 2008'de hızla yükselen kurlar, dövize endeksli kredi çeken vatandaşı da zorda bırakırken, bundan en çok etkilenen kesimlerden biri de Japon Yeni ve İsviçre Frangı üzerinden konut kredisi çekenler oldu. Sayılarının 30 bini bulduğu belirtilen dövizzedeler, 2001'de Dövize Endeksli Konut Kredisi Mağdurları Derneği (DÖVDER) adıyla bir de dernek kurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber